Bitcoin (BTC) analyse: de strijd rond $10.000 is losgebarsten, waar gaan we heen?

Bitcoin (BTC) analyse – De markt is momenteel onrustig en zorgt voor een grote hoeveelheid volatiliteit. De huidige prijs ligt rond de $10.150 op Bitstamp, waarbij de bears flinke druk uitoefenen om de prijs neer te halen en bulls juist flinke druk uitoefenen om de prijs te laten stijgen.

Voorlopige conclusie: de grafieken zien er op het eerste gezicht gunstig uit, maar beter gekeken kan dit wel eens schijn zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Voorzichtigheid is geboden in een cryptomarkt als deze. Waarbij grote en daarmee belangrijk nieuws waaronder de berichten rondom Bakkt een grote invloed kunnen hebben.

Daarom is het goed om een goede technische analyse te maken. Puur kijkende naar wat de charts zeggen en nieuws met bias weg te filteren. Hoe ziet het er momenteel uit en waar gaat de prijs heen?

Bitcoin (BTC) analyse

Op het moment van schrijven ligt de prijs van Bitcoin rond het support level van $10.150 bij Bitstamp. Daarbij lijken bulls het wederom te lukken om dit psychologische gebied te overmeesteren.

Echter kost dit momenteel veel moeite en wordt elke pump de kop in gedrukt. Bears lijken erg veel druk uit te kunnen oefenen. Gekeken naar de charts, lijkt het er dus op dat bulls stand weten te houden tegen een grote neerwaartse druk.

Maar wanneer we uitzoomen en kijken naar de afgelopen 30 dagen, dan zien we een chart die er niet al te best uitziet. Deze geeft een indicatie waardoor het niet ondenkbaar is dat de prijs verder gaat dalen. Gaan we terug onder de $10.000?

Bitcoin daily chart 18 augustus 2019

De huidige daily chart laat een duidelijke top zien. En daarbij steeds lagere highs waar een neerwaartse trend te zien is. De prijs breekt hier tot nu toe niet doorheen, wat kan wijzen op een verdere daling wanneer bulls dit niet lukt. Bears zullen er dus alles aan doen deze resistance bij $10.200 in stand te houden.

Een stukje verder ingezoomd ziet er zoals gezegd op het eerste gezicht wat beter uit. Er lijkt een higher low te worden gemaakt. Dit zou bullish kunnen zijn en misschien wel zorgen voor een uitbraak naar boven.

Echter, op daily levels laten momentum indicators een bearish divergence zien. Deze geeft juist een lower low aan op de higher low van de prijs zelf. Dat staat dus niet in lijn met de prijsbeweging. Wat dus de neerwaartse trend momenteel bevestigt.

Bitcoin 4h chart 18 augustus 2019

Conclusie

Het licht in de verwachting dat de prijs richting de $9200 gaat om deze huidige grote support te testen. Momentum indicators lijken al snel richting het oversold te zakken. Wat kan betekenen dat er niet veel kracht is om door dit level te vallen.

Mocht dit wel het geval worden. Dan is de kans aannemelijk dat de prijs richting het eerstvolgende sterke level van $7.500 zakt.

Een bounce hierop terug naar boven lijkt grote kans van slagen te hebben. De cryptomarkt puur gekeken naar TA lijkt dus bearish, groot nieuws kan hier verandering in brengen, wees dus altijd voorzichtig!

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
“Dalende bitcoin-ether spread goed nieuws voor altcoinhandelaren”

De dalende bitcoin-ether-spread is muziek in de oren van altcoinhandelaren, zo meldt Coindesk vandaag. De...

Bitcoin whales Nieuws
Bitcoin (BTC) whales boeken gigantische winsten op hun investeringen

Ki Young Ju van CryptoQuant deelt regelmatig interessante informatie over de blockchain van bitcoin. Ditmaal...

Nieuws
Bitcoin ETFs verzamelen ruim 746.831 bitcoin

De Spot Bitcoin ETFs beginnen langzaam te merken hoe schaars bitcoin is. Als we Grayscale...

Nieuws
Bitcoin koers bereikt hoogtepunt van $61.000 op grote cryptobeurzen

Bitcoin blijft in 2024 doorknallen. De prijs per BTC staat voor het eerst in ruim...

bitcoin bullish Nieuws
“Bitcoin opnieuw op $57.000 maar de markt staat op zijn kop”

De bitcoin koers is deze week voor het eerst sinds 2021 weer op het niveau...

Lees meer