Bitcoin (BTC) analyse: wordt dit weekend weerstand bij $11.100 gebroken?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – De prijs van bitcoin (BTC) veerde flink omhoog van $9.100 tot $10.800 de afgelopen paar dagen. Er is nu weerstand rond $10.800. Wat gaat de prijs de komende tijd doen?

Bitcoin (BTC) koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) is te zien dat de koers een lower low (LL) heeft gevormd en daarmee bearish uit het wekelijkse evenwicht patroon is gebroken. Voorlopig is de lower low toch het laagste punt, want aan de lange wick van de huidige candlestick te zien hebben de bulls de dip gekocht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De koers lijkt steun te hebben gevonden op de 0.382 Fibonacci niveau wat duidelijker te zien is op de dagelijkse grafiek. Daarnaast is er ook steun gevonden op de 12EMA (blauwe lijn).

Normaal gesproken gebruik ik de 12EMA en 26EMA (rode lijn) op de lagere timeframes, maar ik ga ze ook op de wekelijkse grafiek in de gaten houden. Of dit de bodem is geweest voor de wekelijkse grafiek is afhankelijk van de dagelijkse grafiek.

Als de dagelijkse grafiek een higher low weet te vormen dan is $9.100 voorlopig de bodem. Voor meer informatie kijken we naar lagere timeframes.

De RSI zit op de grens van overbought en zou als weerstand kunnen optreden.

Bitcoin (BTC) analyse: wordt dit weekend weerstand bij $11.100 gebroken?

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) is goed te zien dat de koers steun heeft gevonden op de 0.382 Fibonacci. Er is alleen nog niks veranderd aan de downtrend.

De bulls moeten in eerste instantie weerstand breken op ~$11.100 (rode lijn in figuur 2, red). Alles daaronder is gewoon een lower high op de dagelijkse grafiek en houdt de downtrend intact.

De bulls zouden idealiter een higher low moeten vormen om de dagelijkse trend weer te veranderen. Vooralsnog lijkt het er nu op dat de 12EMA en 26EMA weerstand zijn en de bulls tegenhouden.

Als de bulls de trend niet kunnen veranderen, dan is het goed mogelijk dat de 0.382 Fibonacci opnieuw zal worden getest. Mijn blik richt zich net als vorige week op de groene 0.5 Fibonacci niveau rond $8.600.

De RSI zat in een downtrend en is door de flinke prijsstijging daaruit gebroken, maar is naar beneden aan het afvlakken.

Bitcoin (BTC) analyse: wordt dit weekend weerstand bij $11.100 gebroken?

Bitcoin prijs 4 uur grafiek

Op de 4uur grafiek (figuur 3) is er weer een uptrend te zien, waarbij de candlesticks higher lows vormen. Ook is er een inverse head and shoulders patroon te zien. Dit is wat de bulls goed zouden kunnen gebruiken om weer boven de weerstand op $11.100 en daarna $12.000 te komen.

Of deze gaat uitspelen is een andere vraag. Aan de ene kant zijn er veel traders er naar aan het kijken en dat zou ervoor kunnen zorgen dat het niet gebeurt. Aan de andere kant houdt de koers nog wel de 12EMA en 26EMA. Vooralsnog is het afwachten, maar het zou niet lang meer op zich moeten laten wachten.

Bitcoin (BTC) analyse: wordt dit weekend weerstand bij $11.100 gebroken?

Conclusie

Op de dagelijkse grafiek zitten we nog in een downtrend tot $11.100 wordt gebroken. Dit kan gebeuren door de inverse head and shoulders die te zien is op de 4uur grafiek. Als dat niet gebeurt, dan blijf ik bearish tot de dagelijkse trend is veranderd.

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

Ik ben een online trading cursus aan het ontwikkelen voor absolute beginners. Ik denk dat de ervaren traders er ook nog wel wat van kunnen leren. Daarover later meer dus hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws! Liever het seminar bijwonen? Hou dan mijn Meetup pagina in de gaten!