Handelsrecord van $15 miljoen voor Bakkt. Correlatie met prijs Bitcoin (BTC)?

De prijs van Bitcoin daalde het afgelopen etmaal met 2,2%. De koers staat op moment van schrijven op $8.850. Deze daling heeft volgens een aantal mensen te maken met het handelsgedrag met future contracten. Maar hoe zit het precies?

Bakkt en Bitcoin

Laten we beginnen met Bakkt. De exchange voor fysiek gedekte Bitcoin future contracten behaalde een handelsrecord. Na enkele weken van organische groei, loopt het sinds een poosje storm bij het platform van de Intercontinental Exchange (ICE).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De afgelopen 24 uur zijn er meer dan 1700 contracten afgesloten. Dat is meer dan een verdubbeling vergeleken met donderdag. In totaal gaat het om een bedrag van meer dan $15 miljoen dat over de toonbank is gegaan.

Deze posities in Bakkt nemen als maar toe nu institutionele beleggers ook lange (maandelijkse) contracten op BTC afsluiten. De kleine schommelingen van de prijs van BTC van vandaag is op de lange termijn irrelevant, helemaal gezien de prijs sinds begin dit jaar nog met 130% is gestegen.

Skew laat zien dat het totale open interest op het platform enorm toeneemt.

Correlatie met de prijs van BTC

De belangrijkste reden voor het hoge volume van Bakkt is dat instituties posities in Bitcoin willen innemen met deze gereguleerde contracten. Enkele dagen geleden bereikte de Bitcoin-futuresmarkt van Chicago Mercantile Exchange (CME) ook al een hoogtepunt.

Er werden contracten ter waarde van 1.300 verhandeld. Het aantal verhandelde contracten is zelfs met factor 5 gestegen ten opzichte van eind september.

Er zijn ook twitteraars die zien dat bitcoin iedere keer een prijsverandering ondergaat als er bij Bakkt een nieuw record is bereikt. Joe Penman is er van overtuigd dat de beleggers van het platform in de open markt hun BTC verkopen.

Op de dag dat Bitcoin een enorme stijging van een paar duizend dollar onderging, gebeurde precies hetzelfde. Op 25 oktober steeg de prijs van $7.400 naar $10.500 en ook toen was er een correlatie te vinden met de contracten op Bakkt.

Ook Datadater, een bekende analist uit de cryptowereld, lijkt zich in dit onderwerp te gaan duiken. Wie weet krijgt dit nog een vervolg.

Bron: Coingape