Tweede Bitcoin bank van Amerika een feit: Avanti krijgt goedkeuring

Tweede Bitcoin bank van Amerika een feit: Avanti krijgt goedkeuring

In Amerika volgen de grote namen die Bitcoin aanbieden elkaar in rap tempo op. Het lijstje is met een nieuwe naam uitgebreid: Avanti Financial, een nieuwe Bitcoin bank.

Want Avanti is nu geclassificeerd als zogenoemde Special Purpose Depository Institution (SPDI).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Avanti als Bitcoin bank

Oprichter en CEO Caitlin Long is al jarenlang voorvechter van meer Bitcoin adoptie in Wyoming en daarbuiten. En met succes! Avanti Financial heeft woensdag unaniem goedkeuring gekregen van de State Banking Board van Wyoming.

Met deze bank charter zijn ze de tweede partij aan wie goedkeuring is verleend. Vorige maand was het de Bitcoin beurs Kraken die als allereerste partij deze titel mocht ontvangen.

De SPDI structuur is opgezet voor bedrijven die zich bezighouden met cryptocurrency in de staat. Met de bank charter komen zowel Avanti als Kraken op gelijke hoogte met de andere banken van het land.

Avanti moet, net als Kraken, nog wel een aantal hordes nemen voordat ze de bevoegdheid krijgen om daadwerkelijk diensten te gaan aanbieden. Het begint nu met het aantrekken van kapitaal, alvorens ze het laatste benodigde certificaat ontvangen.

Long laat op Twitter weten dat ze hoopt begin 2021 de deuren te kunnen openen.

Met deze unanieme goedkeuring zijn ze nu ook officieel 'gekwalificeerd custodial'. Ze zullen wel een full-reserve bank zijn, wat betekent dat alle fondsen van klanten ook daadwerkelijk in bezit zijn bij Avanti.

Fractioneel reserve bankieren behoort dus niet tot de mogelijkheden. Maar het ligt in de lijn der verwachting dat ze alle bancaire functies mogen uitoefenen: verkoop/aankoop en opslag en verzekeren van Bitcoin.

Nieuwe trend

Caitlin Long vertelt aan CoinDesk dat het de goede kant op gaat.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]"Kraken trok de aandacht als eerste bedrijf die dit gaat doen. Maar nu wij als tweede organisatie goedkeuring krijgen, is het niet meer een eenmalige situatie. Het is nu een trend." [/penci_blockquote]

Naast het akkoord en de bank charter (of: machtiging of overheidsdocument), krijgt Avanti Financial ook goedkeuring voor de Avit token. Dit is een 'programmeerbare elektronische valuta' die in te wisselen is voor de Amerikaanse dollar.

Het is daarmee dus géén security token en representeert het niet een investering in het bedrijf. Je zou het kunnen zien als soort stablecoin, die in eerste instantie uitgegeven zal worden op de Liquid sidechain, afkomstig uit de stal van Blockstream. Long geeft aan dat het daarna (ook) op Ethereum gaan gebruiken.

Als bank valt Avanti nu onder alle wetten, regels en voorschriften die daarbij horen, zoals het bankgeheim, regels voor antiwitwaspraktijken en zaken omtrent Office of Foreign Assets Control.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom eens langs in onze Telegram chat!

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin BTC bank

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties