55 miljoen gebruikers Google Pay over op bitcoin? Coinbase koppelt pinpas

In potentie kunnen 55 miljoen Google Pay gebruikers aan de kassa gaan afrekenen met bitcoin (BTC). Dat maakt crypto exchange Coinbase bekend vandaag. Haar Coinbase Card, een fysieke pinpas, is namelijk gekoppeld aan Google Pay. Maar zijn het wel échte bitcoin transacties?

Bitcoin en Google Pay

Hoe gaat dat in zijn werk? Je kunt de Coinbase app voor Android downloaden en dan de Coinbase Card aanvragen. Binnen de mobiele app kun je Google Pay als betaaloptie toevoegen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat betekent dat je je bitcoin kunt gebruiken om (online) aankopen te doen. Hiermee wil de beurs uit San Francisco de adoptie van cryptovaluta vergroten. Google Pay heeft wereldwijd 55 miljoen maandelijkse (terugkerende) gebruikers.

Hoge commissie

In april 2019 is de Coinbase Card geïntroduceerd, waarmee gebruikers tot 10.000 euro per dag kunnen spenderen. Gebruikers klagen wel over hoge commissies, afgaande op de recensies op Google Play.

Ook is onduidelijk of met deze samenwerking er sprake is van bitcoin betalingen. Coinbase kan namelijk een tegoed in dollars naar Google storten en vervolgens dit in bitcoin bij de klant in mindering brengen.

Bij een dergelijke transactie komt de bitcoin blockchain niet van pas.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCCoinbase

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...