Bitcoin (BTC) beurs Binance heeft het drukker dan tijdens bullrun 2017

Bitcoin exchange Binance heeft een drukke dag achter de rug. Naar verluidt was het maandag drukker dan ’tijdens de hype in 2017′.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin beurs Binance

Dat schrijft frontman Changpeng Zhao ‘CZ’ op Twitter. Terwijl de Bitcoin prijs gisteren door de $12.000 heen schoot, ging ook de activiteit op Binance omhoog.

Het was zelfs zo extreem dat de huidige activiteit en system traffic hoger is dan in december 2017. Toen bereikte de prijs van Bitcoin het hoogste punt ooit, van ongeveer $20.000.

De koers staat momenteel veel lager, maar daar is bij Binance dus niets van te merken. De reden voor de drukte kan ook zijn dat de beurs een groot aandeel heeft in de handel met kleinere cryptocurrency’s. Dit was drie jaar geleden aanzienlijk kleiner.

De toenemende interesse in altcoins is ook terug te zien in dominantie van Bitcoin. Deze daalde van 67% (in mei dit jaar) naar het huidige niveau van 59%.

Het handelsplatform werd pas in juli 2017 geopend, toen de vorige bullrun al gaande was. Enkele maanden later, in januari 2018, moest de beurs alweer tijdelijk haar deuren sluiten voor nieuwe aanmeldingen.

Binance kon de massale instroom van nieuwe handelaren niet verwerken en had moeite om de KYC procedures tijdig af te handelen. Ondanks de enorme drukte van de laatste dagen, is dat nu niet aan de orde.

Momenteel is Binance de grootste exchange uit de industrie. In juli hadden ze 25 miljoen gebruikers en daarmee liet het Coinbase (22,5 miljoen) en BitMEX (6,9 miljoen) achter zich.

Meer Bitcoin transacties

Intussen is het transactievolume van Bitcoin in de afgelopen 24 uur ook aanzienlijk gestegen. Volgens data van Glassnode is dit met 60% toegenomen, van ~64.000 BTC naar bijna 104.000 BTC.

Deze on-chain indicator heet ook wel de Total Transfer Volume. Deze metric laat zien hoeveel BTC er on-chain is verstuurd.

.

Bitcoin (BTC) beurs Binance heeft het drukker dan tijdens bullrun 2017

De enorme spike heeft ook te maken met een enorme transactie van een whale die 19,722 BTC ter waarde van $243 miljoen verstuurde. Deze betaling kostte $139 aan transactiekosten.

Wil je meepraten over het nieuws of heb je een vraag? Kom eens langs in onze Telegram chat!