Bitcoin beurs BitMEX verliest terrein, 67.000 BTC van platform afgehaald

De dynamiek in de cryptomarkt is in de afgelopen maand enorm veranderd. Door de crash van de Bitcoin prijs op 12 maart, daalde de marktkapitalisatie binnen 24 uur met bijna 50 procent. Waar eerder al duidelijk werd dat het impact heeft op de mining industrie, zijn de gevolgen nu ook zichtbaar bij de exchanges.

Bitcoin derivaten beurs

Eerder berichtten wij al dat de handel bij futuresbeurs BitMEX enorm af nam. Vorige week werd al duidelijk dat de populariteit van het derivatenplatform daalde: de “open interest” nam met 50% af.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tijdens de dump kwam BitMEX negatief in het nieuws. Ze hadden naar eigen zeggen namelijk te maken met twee DDoS aanvallen, waardoor ze tijdelijk onbereikbaar waren.

Er gaan echter ook geruchten de rondte dat de liquidation engine problemen had, waardoor er in het orderboek een soort van lawine-effect optrad. De prijs van BTC zou naar $0 zijn gegaan als de beurs online was gebleven.

Hoe dan ook, deze gebeurtenis blijkt bij BitMEX schade te hebben aangebracht.

Volgens Joe McCann, een prominente cryptohandelaar en AI/cloud-specialist van Microsoft, is het gerapporteerde volume van derivaten bij BitMEX enorm afgenomen. Het gaat om zowel de Bitcoin en de altcoin-paren.

De beurs zakt zelfs zo ver af, dat het is gepasseerd door Binance, OKEx en Huobi Global.

Bitcoin beurs BitMEX verliest terrein, 67.000 BTC van platform afgehaald

Handelsvolume slinkt

Volgens de data is er op BitMEX de afgelopen 24 uur voor $1,46 miljard aan transacties in contractvorm verwerkt. Huobi presteerde het beste. Zij waren goed voor maar liefst $2 miljard aan verhandelde contracten. Een verschil van maar liefst ruim 36 procent.

Als je het vanuit een groter perspectief bekijkt, is dit voor BitMEX enorm slecht. Ooit waren ze goed voor $16 miljard aan transacties op één dag, meldt Cryptoslate.

De recente afname van het gebruik van BitMEX wordt bevestigd door crypto-analysesite TokenAnalyst. Uit hun analyse blijkt dat er in de afgelopen twee weken meer Bitcoin is weggehaald bij de beurs dan dat er is gestort. Het gaat om een netto uitstroom van 67.000 BTC. Met de huidige marktprijs is dat goed voor $415 miljoen).

Naast het plots tijdig offline gaan van de beurs, kan er nog een andere reden zijn dat het volume afneemt. De kans is aanwezig dat BitMEX op het punt staat om Know Your Customer (KYC) te introduceren op hun platform. Er is namelijk een vacature opgesteld waaruit duidelijk wordt dat ze zoeken naar een AML-manager. Dit staat voor Anti Money Laundering.

Kom ook eens langs in onze Telegram chat! We zijn de grens van 2500 Bitcoiners doorbroken. Ook jij bent welkom!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBitMEXBTC