Update: Binance geeft Bitcoin (BTC) terug aan ‘coin mixer’ na belofte

Update: Cryptobeurzen moeten aan allerlei lokale eisen voldoen. Zo ook Binance Singapore, in het land gelden bepaalde regels. Om te voldoen aan de lokale regelgeving monitort de beurs haar transacties.

Twitteraar bittlecat melde op 19 december iets heel opmerkelijks: zijn bitcoin transacties werden geblokkeerd. Middels CoinJoin maakte hij er een gewoonte van om zijn bitcoin na het opnemen van Binance te anonimiseren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij laat dat in een tweet weten. Wel moest hij beloven niet meer zijn transacties te mixxen. Verder op het in het artikel kun je lezen wat CoinJoins en het mixxen van bitcoin is. Maar het zorgt voor meer privacy, iets wat toezichthouders liever niet hebben.

Het is een leerzaam momentje, blijkbaar kijken beurzen niet alleen naar wie je bent maar ook naar wat je met jouw bitcoin doet wanneer je het van hun platform haalt.

https://twitter.com/bittlecat/status/1207894540322926593

20 december – Binance Singapore heeft naar verluidt de opname van Bitcoin van een handelaar naar een wallet met een mixer tegengehouden. Het laat des te meer zien dat de grote beurzen niet de beste plek zijn om munten te bewaren als je waarde hecht aan anonimiteit.

Bitcoin bij Binance

Gebruiker Catxolotl deelt op twitter zijn bevindingen. Hij ontving namelijk van Binance Singapore een bericht dat zijn opname is gestopt wegens ‘risico management’.

De reden was dat het bedrijf zag het de trader gebruik wilde maken van CoinJoins. Dit is een feature van de pricacy-wallet Wasabi.

Het enige wat Binance (theoretisch) gezien kon weten is dat het ging om een bc1 adres. Maar dit staat niet inherent aan het gebruik van mixers. We kunnen dus wel aannemen dat de beurs blockchain analyse doet om zo alles in de gaten te kunnen houden. Bekend is dat ze samenwerken met Chainalysis.

https://twitter.com/bittlecat/status/1207621591820951552?s=20

Nadat @bittlecat om opheldering vroeg, kwam Binance met een antwoord. Ze deden namelijk een ‘periodic review’ op het account.

Voordat de transactie (of eigenlijk: uitbetaling) door Binance goedgekeurd zou worden, moest hij voldoen aan enkele voorwaarden. De beurs wil een aantal dingen van de gebruiker weten:

Deze gebeurtenis zorgde voor veel reuring op cryptotwitter. Men ziet dit als ernstige inbreuk op de privacy.

CoinJoins

Hoewel Bitcoin adressen pseudoniem zijn, worden alle transacties openbaar vastgelegd op de blockchain. Dit ondermijnt mogelijkerwijs indirect de privacy van de gebruikers. Het gebruik van CoinJoins van Wasabi geeft de anonimiteit grotendeels terug.

Met deze functie kunnen gebruikers hun saldi in de wallet(s) bundelen, waardoor hun Bitcoin in zekere zin wordt ‘geshuffeld’ om de afzender, de ontvanger en de informatie over het point-of-origin van de munten te verbergen.

Two or more individual payments (left) can be combined in a single CoinJoin transaction (right). The spending amounts need not be identical, but in JoinMarket they are.

Update: Binance geeft Bitcoin (BTC) terug aan 'coin mixer' na belofte

Lees hier meer over de manier waarop CoinJoins werken.

Case closed, of toch niet?

Reacties op bovenstaande tweet laten zien dat het mensen aan het denken heeft gezet. Want is het gebruik van CoinJoins nu een criminele activiteit? En staat er in de voorwaarden van de exchange eigenlijk wel beschreven dat Binance betalingen tegen mag houden?

Inmiddels zijn de Bitcoin (BTC) weer in eigen beheer. Maar dit kon niet zonder de nadere uitleg en de toezegging dat de cryptomunten niet gemixt gaan worden.

Lees onderstaande tweet eens op je gemakje door om de perfecte reactie te lezen van @bittlecat aan de beurs.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Het is hetzelfde als ik naar het toilet ga en de deur dicht doe. Ik doe niets illegaals maar ik wil gewoon privacy.”[/penci_blockquote]

Verder leverde hij alle gevraagde informatie aan en alles lijkt opgelost. Op medium heeft de trader nog een heel artikel geweid aan dit voorval. De volgende keer is het beter om jouw munten bij Wasabi te stellen met een tussenstap. De opname van BTC kan dan gewoon naar een ‘reguliere’ wallet.

Laat dit ook een waarschuwing aan iedereen zijn. Zorg ervoor dat je jouw geld in eigen beheer neemt. Not your keys, not your coins. Doe komende maand op 3 januari mee aan Proof-of-Keys en maak gebruik van het recht om je eigen bank te zijn.

https://twitter.com/bittlecat/status/1207897934714429441

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  cardano koers verwachting Nieuws
  ADA Koers Pumpt 10%, Doorbreekt $0,65: Kan Cardano 1 Euro Worden?

  Terwijl de crypto markt in vuur en vlam staat, is Cardano in de afgelopen 24...

  5th scape presale Persberichten
  5th Scape Wekt FOMO Op Met Presale: Kan Deze Nieuwe VR Coin Concurreren Met Decentraland En Sandbox

  In een kort tijdsbestek is 5th Scape ($5SCAPE) een crypto hype geworden. De VR- en...

  Nieuws
  Coinbase hapert opnieuw tijdens explosieve stijging bitcoin

  Het Amerikaanse Coinbase staat erom bekend dat het tijdens bullmarkten van bitcoin weleens in de...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: koers bereikt hoogtepunt van $61.000 op grote cryptobeurzen

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  “Dalende bitcoin-ether spread goed nieuws voor altcoinhandelaren”

  De dalende bitcoin-ether-spread is muziek in de oren van altcoinhandelaren, zo meldt Coindesk vandaag. De...

  Lees meer