Binance ontwikkelt tool voor veilig(er) versturen van Bitcoin (BTC)

Cryptobeurs Binance heeft een open-source tool gepubliceerd die iedereen kan gebruiken voor het doen van Bitcoin en Ethereum transacties.

Het heet de Threshold Signature Scheme (TSS) en het werkt al voor de Binance Chain, het eigen blockchain platform van de exchange.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin veilig(er) versturen

Gebruikers kunnen met deze TSS het ‘single point of failure’ vermijden met het beheer van de private keys. Dit zijn essentiële wachtwoorden (of eigenlijk digitale handtekeningen) om crypto transacties te kunnen doen. Hoe veiliger deze keys zijn, hoe veiliger het geld is.

Voor wallet providers en custodials is dit een welkome tool. Het lijkt op de technologie van een multi-sig die al geruime tijd bestaat. Dit staat voor multiple-signature, wat in houdt dat er meerdere digitale handtekeningen nodig zijn om een transactie af te handelen.

Het verschil is echter dat deze tool van Binance ook buiten de blockchain om gebruikt kan worden. Daardoor is het goedkoper en minder tijdsintensief.

Het gaat om een ‘distributed key management’ waarmee de risico’s omtrent de private keys kunnen worden ingedekt. Het TSS gebruikt gedistribeerde computers die samen een transactie moeten ondertekenen. Iedere computer gebruikt daarvoor een deel van de private key.

Controle code

De tool is gecontroleerd door cybersecuritybedrijf Kudelski Security. Zij constateerden dat “geen problemen zijn ontdekt, die konden leiden tot diefstal van geheime informatie”.

Alles is dus ge-audit en klaar voor gebruik. Het onderzoek naar de tool is te lezen op de website van de exchange. De code is te bekijken op Github en in de blog van Binance is meer te lezen over de (technische) werking van de tool.

Voor bedrijven die hot en cold wallets hebben met enorme bedragen aan cryptovaluta, komt deze tool goed van pas. Maar of het de Bitcoin industrie gaat helpen om de talloze hacks en datalekken te voorkomen, is nog maar de vraag.

Bron: Decrypt