‘Centrale bankengeld kan deuren openen voor adoptie Bitcoin’

In een reeks tweets schrijft Cuy Sheffield dat Central Bank Digital Currencies (CBDC’s) een ​​van de belangrijkste trends zijn voor de toekomst van ons geld en betalingen. Sheffield is het hoofd van de crypto afdeling van betalingsverwerker VISA. En met deze functie is hij dus niet onbekend met Bitcoin (BTC).

Central Bank Digital Currencies

Sheffield is van mening dat er, ondanks de verschillende opvattingen, wél CBDC’s gaan komen. Hij schrijft dat de blockchain technologie mogelijkheden biedt om uitdagingen omtrent het bestaande monetaire systeem op te lossen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Echte Bitcoiners zien heil in één blockchain en dat is die van Bitcoin. Maar voor hen heeft Sheffield goed nieuws. Hij denkt dat Bitcoin een grotere kans krijgt om te bloeien zodra de overheid duidelijkere regels en voorschriften vaststelt.

Een CBDC is valuta die op een private blockchain wordt uitgegeven. Deze blockchain wordt geregeld door een (consortium) van centrale banken. Een voordeel van dergelijk centrale bankengeld is dat je direct een rekening bij een centrale bank kunt openen. Zo kun je risico’s uit de hoek van commerciële partijen vermijden.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Terwijl regeringen CBDC’s evalueren, zal het pad dat ze besluiten te volgen grote gevolgen hebben voor privacy, monetaire soevereiniteit, geopolitiek en ook de wereldwijde acceptatie van (…) Bitcoin”.[/penci_blockquote]

Onderzoeken

Hij waarschuwt schrijft echter ook dat de Bitcoin fanaten even iets verder moeten kijken dat de cryptomunt.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Het is de moeite waard om het debat op de voet te volgen over de vraag of CBDC moet worden opgericht en hoe specifiek ze moeten worden ontworpen en geïmplementeerd.”[/penci_blockquote]

Omdat een thema als ‘een CBDC’ mainstream wordt, denkt Sheffield dat het een enorme uitdaging wordt om het nieuws bij te houden.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Wat eens in de zoveel tijd af en toe een paper was van een analist bij een centrale bank, is uitgegroeid tot een continue stroom van berichten van veel verschillende experts, academici en organisaties.”[/penci_blockquote]

En hierin heeft hij gelijk. Alleen de afgelopen twee maanden werd de markt overspoeld met onderzoeken. Zo kwam de Bank of Korea met een rapport, debatteerde de Tweede Kamer over deze CBDC en liet de DNB ook weten geïnteresseerd te zijn. Ook Frankrijk is gestart met enkele experimenten.

Sheffield verwijst ook naar een onderzoek van het International Monetair Fonds (IMF) waarin bepaalde overwegingen zijn uitgewerkt.

Bitcoin en CBDC

Tot slot is het goed om nog even de verschillen tussen Bitcoin en een CBDC te benadrukken. Want zoals de naam al zegt: het is een centraal geregeld digitaal bankgeld. En Bitcoin is compleet het tegenovergestelde.

Bij Bitcoin is geen bank nodig en de uitgifte van BTC gebeurt volgens het protocol. Daar komt geen bankier bij kijken. Daarnaast is Bitcoin permissieloos, neutraal en biedt het (meer) privacy.

Bij Bitcoin is zowel de valuta als de infrastructuur vernieuwend. Een CBDC is slechts een euro in een nieuw jasje.

Heb je vragen over het nieuws? Kom eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  “Bitcoin gaat naar $200.000 en dit is de weg er naartoe”

  De bitcoin prijs is naar $64.000 geschoten en volgens sommigen zit er nog behoorlijk veel...

  Gidsen
  El Salvador op virtuele winst van $60 miljoen op bitcoin investering

  El Salvador werd in 2021 het eerste land ter wereld dat bitcoin omdoopte tot wettig...

  DOGE en BONK in nieuwe crypto meme rally Nieuws
  BONK, SHIB & DOGE Pumpen 40%, Wat Is De Beste Crypto Meme?

  De bull markt lijkt in volle gang te gaan. De koers van Bitcoin is al...

  Ethereum trending crypto Nieuws
  ETH Koers Pumpt $3,4k Voorbij, Hoeveel Kan Ethereum Waard Worden?

  Ethereum's koers bereikte vandaag een indrukwekkende mijlpaal na de $3,400 te passeren. Hierbij is het...

  Nieuws
  Bitcoiner wil de oranje vlag op de top van de Everest planten

  Een 23-jarige bitcoiner is van plan om een oranje vlag met het logo van bitcoin...

  Lees meer