'CME Group moet bitcoin gaan minen en eigen token uitgeven', aldus bestuurskandidaat

'CME Group moet bitcoin gaan minen en eigen token uitgeven', aldus bestuurskandidaat

De CME Group uit Chicago is een van de grootste en meest invloedrijke organisaties uit de in de hele wereld die bezig is met cryptocurencies. Een bestuurskandidaat heeft aangegeven dat ze zich nu ook bezig willen houden met de uitgifte van een eigen token én met het minen van Bitcoin.

Bitcoin Futures platform

Het bedrijf breekt allerlei records met de opties op Bitcoin Futures die eind januari van dit jaar beschikbaar kwamen. Het bedrijf is er in geslaagd om Bakkt te overtreffen, terwijl zij aantoonbaar meer publiciteit kreeg naar aanloop van de opening van het platform in september vorig jaar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De CME geeft aan dat het volume de afgelopen maand is opgedroogd. Hoewel zij er nog steeds slaagden om het beter te doen dan Bakkt, is er sinds eind februari bijna geen handel meer geweest.

Om handelsverliezen op de afdelingen die verantwoordelijk zijn voor de futures goed te maken, doet een topman een voorstel. Hij wil het verschil gaan maken en heeft daarom voorgesteld om de wereld van het minen van cryotocurrencies te betreden. Ook suggereert hij om te gaan beginnen met het uitbrengen van eigen tokens.

Uitgifte eigen tokens

Dit zou de CME mogelijk een concurrent kunnen maken van de Libra. Het project van Facebook is ook bezig om verschillende tokens (als stablecoins) te lanceren.

Nadat er veel kritiek is geweest op het feit dat de Libra zich richtte op één enkele munt, is de focus bij het project gegaan naar het aanbieden van een allround digitaal betalingsnetwerk. Hierbij hoort dan een lange lijst van fiat (en dus stablecoins), waaronder de dollar, de euro en de yuan.

Nu komt Dante Federighi, die een gooi doet naar het bestuurschap van de CME, dus met een soortgelijk idee. Hij heeft een motie ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC). Zijn hoop is dat hij wordt verkozen tot directeur van CME

Zijn verhaal is dat hij in deze functie kan gaan uitblinken en hij de CME Group veel groter zal maken dan het al is. Het bedrijf moet dus tokens gaan uitgeven waardoor het de 'liquiditeit kan verbeteren' op alle markten.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]Digitaliseer de B-aandelen en hak ze tot honderdsten stukjes van een lidmaatschap. Laat ze vervolgens vrij handelen op een blockchain waar alle transacties en eigendom zijn vastgelegd ... Hoewel dit buiten onze kerncompetenties lijkt, zou ik zeggen dat dit onze zaak is: wij matchen transacties.[/penci_blockquote]

Het lijkt erop dat Federighi hier doelt op een zogenoemde STO (Security Token Offering). Daarmee loopt hij achter op de hype. Na een opleving van ICO's (in 2017) en IEO's (in 2018), is ook de STO al regelmatig de revue gepasseerd de afgelopen jaren.

Het geluid van 'eigen tokens' wordt in de wereld van Bitcoiners met hoongelach verwelkomd. Het andere nieuws kan echter wel met gejuich ontvangen worden: de mining activiteiten van de CME.

CME Bitcoin mining

Federighi stelde ook voor dat CME zijn eigen energiecentrales zou bouwen om hun activiteiten van 'renewable' stroom te voorzien en "de overtollige energie om te zetten naar Bitcoin en andere cryptocurrencies door deze te minen". Hij zegt er overigens wel bij dat ze dan vervolgens "onmiddellijk" in fiat omgezet kunnen worden.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]Dat zou niet alleen een nieuwe milieuvriendelijke inkomstenstroom creëren, maar het maakt de exchange ook vertrouwd met de nieuwe technologie en activaklasse.[/penci_blockquote]

De afgelopen tijd worden overigens verschillende crypto miningbedrijven in Californië (zoals Digital Farms) gedwongen hun deuren voor onbepaalde tijd te sluiten. Door de dalende prijs (en de naderende halving), is het momenteel niet voor iedereen winstgevend om te minen.

Hoe kijk jij aan tegen dit nieuws? Is het een goede stap, of focust de CME zich te veel op 'eigen tokens'? Kom eens langs in onze Telegram chat en praat mee!

Bron: LiveBitcoinNews

Lees meer over:
Bitcoin BTC mining

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties