Op deze plek ligt de Bitcoin (BTC) code veilig onder de grond opgeslagen

De kernwaarde van Bitcoin is dat het software is die voor iedereen toegankelijk is. De code is namelijk open-source en dus kan men vanuit de hele wereld het klonen en gebruiken. Maar deze code staat wel ergens opgeslagen: op Github.

Maar wat betekent dat? Waar staat de code ook ergens anders dan enkel op de servers van Github? En hoe veilig is dit eigenlijk? Het antwoord komt uit Noorwegen: de Svalbard archipelago. Hier is namelijk het Github Arctic Vault project gevestigd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin code

Het protocol van Bitcoin en duizenden andere repositories staat in 'deep storage'. Deze gecodeerde repositories staan op een microfilm bewaard. Deze microfilms hebben een levensduur van 1000 jaar.

Op YouTube deelde GitHub vorige week een video waarin het uitlegt hoe het precies zit. Hierin zie je ook de rollen (tapes) die de de open-source code bevat.

if(window.isLoaded==true) { setTimeout(function () { showEmbedInEditorjs('embed_1385300913','https://www.youtube.com/watch?v=fzI9FNjXQ0o',' https://www.youtube.com/embed/fzI9FNjXQ0o','youtube'); },2000); } else window.addEventListener('load', function () { showEmbedInEditorjs('embed_1385300913','https://www.youtube.com/watch?v=fzI9FNjXQ0o',' https://www.youtube.com/embed/fzI9FNjXQ0o','youtube'); });

In het meest noordelijke plekje van de wereld, diep en droog onder de grond, zit het Svalbard project. Deze locatie wordt gebruikt om belangrijke dingen veilig op te slaan. Op deze ijskoude locatie liggen bijvoorbeeld ook veel zaden van gewassen bewaard.

Ashlee Vance is langs geweest bij de Arctic Cave. Hij heeft ook gehoord dat hier de eerste opgeslagen stukjes code voor het protocol van Bitcoin te vinden zijn. Dit dient als extra back-up.

https://twitter.com/valleyhack/status/1194619569152782336

GitHub is van plan om op 20 februari 2020 een momentopname te maken van alle actieve repositories op het platform. Het wil al de data opslaan op meerdere 'rollen' en deze bedekken met zilver halogeniden. Deze technologie zorgt er voor dat de tape extra lang houdbaar is.

In deze kluis ligt ook Project Silica van Microsoft. Dit is de poging om data op kwarts (of ook wel kristalglas) te schrijven.

Microsoft kocht GitHub vorig jaar op. Hierdoor kwam er veel kritiek vanuit de bitcoin community, want via omwegen zouden ontwikkelaars van het platform te weren zijn. Dit staat loodrecht op de principes van Bitcoin.

Beveiliging buiten de blockchain

De mensen achter dit project hebben Bitcoin niet specifiek genoemd, maar het is zeer aannemelijk dat de code van Bitcoin onder de Noorse grond zal komen. Het is een van de meest prominente open-sourceprojecten dat afhankelijk is van GitHub.

Op deze locatie is Bitcoin dus óók beschermd tegen aanvallen met kernwapens. Atoombommen en de EMP aanvallen zullen er niet voor zorgen dat de code van de aardbodem verdwijnt.

De Bitcoin-repository heeft zeer veel actieve commits en er is geen definitieve versie van de code. Er zijn meer dan 100 mensen die meewerken aan de projecten. De Bitcoin Core code wordt momenteel op heel veel nodes gedraaid.

Bitcoin software

Het idee om Bitcoin in kluizen te beschermen is niet nieuw, maar tot nu toe zijn alleen wallets (en dus de cryptomunten) voor specifieke gebruikers opgeslagen. Oude mijnen of andere kluizen zijn gebruikt voor cold storage, voor iedereen die in de munten investeren voor de lange termijn.

Het Bitcoin protocol bevat echter niet de status van al de transacties. Het is niet het grootboek met alle betalingen. Deze transacties staan alleen in de ledger die is gedistribueerd onder de nodes.

Ondanks de meningsverschillen over het wie de auteur is van het oorspronkelijke protocol, brengt de code de Arctische winter veilig door in Svalbard.

Bekijk ook onderstaande video waarin Bloomberg een kijkje neemt op deze bijzondere plek.

if(window.isLoaded==true) { setTimeout(function () { showEmbedInEditorjs('embed_1261251254','https://www.youtube.com/watch?v=nIKrG3-WpAk',' https://www.youtube.com/embed/nIKrG3-WpAk','youtube'); },2000); } else window.addEventListener('load', function () { showEmbedInEditorjs('embed_1261251254','https://www.youtube.com/watch?v=nIKrG3-WpAk',' https://www.youtube.com/embed/nIKrG3-WpAk','youtube'); });

Bron: Bitcoinist

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

  By Arend Hubach

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  bitcoin etf Bitcoin
  BlackRock en Fidelity’s Bitcoin ETF’s Verbrijzelen Records met $3 Miljard Binnen 17 Dagen

  De lancering van de spot bitcoin exchange-traded funds (ETF's) van BlackRock en Fidelity, respectievelijk IBIT...

  Gary Gensler Nieuws
  Bloomberg Analist Eric Balchunas: “Gary Gensler is de Drijvende Kracht Achter de Bitcoin Boom”

  Analisten kijken al lang uit naar het moment dat bitcoin zijn hoogste waarde ooit weer...

  Joe Biden Nieuws
  Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

  In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

  Nieuws
  Bitcoin Update: Onstuitbare Golf Kan Koers Verder Opblazen

  In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin een ongekende stijging doorgemaakt van ruim 21%, een...

  chainlink Nieuws
  Waarom Chainlink Wel Eens de Eerstvolgende Crypto met Eigen ETF Kan Zijn

  Sommige analisten voorspellen een snelle lancering van een nieuw exchange-traded fund (ETF) dat gericht is...

  Lees meer