Bitcoin code gestroomlijnd door komst van Jets in Simplicity

Blockstream maakte vandaag op Twitter bekend dat ze een nieuw product hebben ontwikkeld. Het heet Jets en het moet developers helpen in hun werk omtrent de ontwikkeling van en bovenop Bitcoin.

Bitcoin code

Bitcoiner en investeerder Leah Wald deelt in een thread meer over dit product. Het is een preview van Simplicity, een coding taal die Blockstream heeft ontwikkeld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Simplicity is a typed, combinator-based, functional language without loops and recursion, designed to be used for crypto-currencies and blockchain applications[/penci_blockquote]

Er zijn al een aantal bestaande bitcoin programmeertalen:

Bitcoin Script: je hebt Bitcoin Script waarmee je dingen kunt ‘programmeren’, maar dit brengt enkele problemen met zich mee.

Miniscript: verder is er ook miniscript, een vereenvoudigde versie waarmee je nóg makkelijker bepaalde ‘conditions’ kunt programmeren waaronder je Bitcoins kunt versturen. Pieter Wuille werkte hiervoor samen met Andrew Poelstra en Sanket Sanjakar een jaar aan dit project.

Simplicity is een soortgelijk principe. Het is een programmeertaal die speciaal bedoeld is voor ‘formal verification of correctness and for efficiency’. Het moet beperkingen van Bitcoin scripting op Bitcoin en soortgelijke chains zoals Liquid en Elements weghalen.

Het brengt een aantal toepassingen met zich mee:

Je kunt er ook speciale vaults (of: digitale kluizen) mee ontwikkelen en atomic swaps uitvoeren. Best een handig stukje software dus.

Release van Jets

Maar tot zo ver was er eigenlijk niet veel nieuws. Om Simplicity te kunnen implementeren, is er een functie nodig met de naam Jets.

Dat zijn kleine stukjes van de Simplicity software, die efficiënt gebruikt kunnen worden voor implementaties in codeertaal zoals bijvoorbeeld C.

Simpel gezegd: Jets maken het gebruik van Simplicity véél efficiënter. Normaal gesproken kost het nauwelijks tijd om een Schnor Signature check uit te voeren. Maar zónder Jets zou dit 11 minuten gaan duren, zoals in onderstaande afbeelding te zien is.

Bitcoin code gestroomlijnd door komst van Jets in Simplicity

Efficiëntie in gebruik

Met een standaard aan jets, is het niet nodig om als het ware over de originele code van Simplicity mee naartoe te slepen binnen het netwerk.

Het is niet toepasbaar op de hele blockchain, waardoor dit ervoor zorgt dat data en opslag veel nuttiger is te gebruiken.

Een normale functionaliteit van Bitcoin Script is 107 bytes. Zonder Jets zou dit in de nieuwe Simplicitiy codetaal zijn vermeerderd naar 14,635 bytes. Met Jets heb je aan 448 bytes genoeg om een bepaalde functionaliteit uit te voeren.

Met de komst van Jets is er dus een stap te zetten in de ontwikkeling van nieuwe Bitcoin producten. In de blogpost en op Twitter zijn verschillende voorbeelden genoemd, zoals het implementeren van Taproot op Liquid.

Ook rust-miniscript en atomic swaps kunnen naar een volgend niveau gebracht gaan worden.

Het is wel duidelijk dat (logischerwijs) ook het belang van Blockstream hierin is vertegenwoordigd. Het is een bedrijf en geen non-profit organisatie, dus de ontwikkelingen van Liquid zijn van groot belang.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]You can, therefore, add security tokens for dividends and stock offerings. Which is fascinating and extremely different from the ICO boom. And extending to investors- they can take custody of their security tokens with the Blockstream Green multiplatform wallet [/penci_blockquote]

Hou je na het lezen van dit artikel vragen over? Kom eens langs in onze Telegram chat en praat gezellig mee!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Bitcoiner wil de oranje vlag op de top van de Everest planten

  Een 23-jarige bitcoiner is van plan om een oranje vlag met het logo van bitcoin...

  cardano koers verwachting Nieuws
  ADA Koers Pumpt 10%, Doorbreekt $0,65: Kan Cardano 1 Euro Worden?

  Terwijl de crypto markt in vuur en vlam staat, is Cardano in de afgelopen 24...

  5th scape presale Persberichten
  5th Scape Wekt FOMO Op Met Presale: Kan Deze Nieuwe VR Coin Concurreren Met Decentraland En Sandbox

  In een kort tijdsbestek is 5th Scape ($5SCAPE) een crypto hype geworden. De VR- en...

  Nieuws
  Coinbase hapert opnieuw tijdens explosieve stijging bitcoin

  Het Amerikaanse Coinbase staat erom bekend dat het tijdens bullmarkten van bitcoin weleens in de...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: koers bereikt hoogtepunt van $61.000 op grote cryptobeurzen

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Lees meer