Bitcoin floreert in Egypte, coronacrisis zorgt voor 16.000 geïnteresseerden

Terwijl de corona pandemie de Egyptische economie in een recessie duwt, zijn er steeds meer Egyptenaren die de voordelen van (het minen van) Bitcoin inzien. De toenemende werkloosheid is juist een reden dat mensen naar alternatieve inkomstenbronnen zoeken, schrijft Al-Monitor.

Bitcoin in Egyte

Volgens het nieuwsmedium zijn veel Egyptenaren (en dan met name jongeren) geïnteresseerd in cryptocurrency’s. Wael al-Nahhas, een econoom en financieel adviseur van verschillende beleggingsinstellingen in Egypte, zegt er het volgende over:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Veel jonge Egyptenaren begonnen met het investeren van kleine bedragen, rond de stijging van de prijs van Bitcoin vanaf maart. Ze begonnen ook met het minen van satoshi’s. Zo maakten ze op dagbasis zo’n 4% tot 5% winst.”[/penci_blockquote]

De werkloosheid steeg in het Noord-Afrikaanse land van 7,7% in het eerste kwartaal van 2020 naar 9,6% in het tweede kwartaal. Dat betekent dat meer dan een half miljoen Egyptenaren hun baan hebben verloren, volgens de laatste cijfers van het Egyptian Central Agency for Public Mobilization and Statistics.

Corona

Muhammad Abd el-Baseer, een miner en lid van de Bitcoin Egypt Community, zei dat verschillende factoren er voor zorgden dat mensen zich bezig gingen houden met Bitcoin.

Hij legt uit dat mensen vanuit huis moeten werken, minder uren maken en last hebben van de avondklok. Het levert veel extra tijd op, wat een deel van de Egyptenaren in Bitcoin stopt. De nieuwssite beschrijft hoe aannemers die zonder werk kwamen te zitten en profijt hadden van de stijging van Bitcoin doordat ze (toevallig) precies op het goede moment instapten.

El-Baseer schat dat meer dan 16.000 Egyptenaren zich bij de Bitcoin Egypt Community hebben aangesloten. In de praktijk ligt dat getal hoger, omdat veel van deze mensen hun vrienden en familie leren hoe ze in Bitcoin kunnen investeren.

Een andere reden voor de groei is volgens econoom Ahmed Shuair het feit dat brokers meer legitimiteit hebben gekregen. Ze kunnen nu de balans van de klanten garanderen omdat ze zijn aangesloten bij grotere netwerken zoals VISA en MasterCard. Voorheen zorgde de lokale infrastructuur nog wel eens voor problemen. Door deze integratie zijn volgens Shuair de ATM’s ook aantrekkelijker om te gebruiken.

Aan de ene kant is dit mooi nieuws natuurlijk. Aan de andere kant is er ook bezorgdheid, omdat deze groep een makkelijk doelwit kan zijn van fraude, door het ontbreken van de juiste wetgeving. Volgens Al-Monitor zit er wel een wet aan te komen. Deze moet verduidelijken wat omtrent cryptocurrency’s wel en niet legaal is.

Wil je meepraten in onze community? Kom een langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
BitcoinBTC

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Fidelity Bespreekt Bitcoin ETF met SEC

Fidelity, een grote speler in de vermogensbeheersector, heeft recentelijk met de Amerikaanse SEC gesproken over...

Bitcoin
El Salvador lanceert Freedom Visums voor bitcoiners met veel geld

De overheid van El Salvador werkt samen met Tether om het ‘Adopting El Salvador Freedom...

Nieuws
Bitcoin ETF van VanEck krijgt de ticker $HODL

De ticker van de bitcoin ETF van VanEck krijgt de afkorting $HODL. Dat blijkt uit...

Nieuws
Nieuws
Kazachstan blokkeert 980 cryptobeurzen, waaronder Coinbase en Bybit

In 2023 blokkeerde de Kazachse Financial Monitoring Agency (FMA) de weg tot bijna duizend cryptobeurzen....

Lees meer