Bitcoin ETF in de vrieskast: SEC stelt uitspraak voorstel Wilshire Phoenix uit

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft het oordeel over het verzoek voor een Bitcoin en U.S. Treasury bond ETF uitgesteld. Dit verzoek voor een Exchange Traded Fund kwam bij Wilshire Phoenix vandaan.

Bitcoin ETF

Volgens het document dat vrijdag is vrijgegeven, gaat de SEC het verzoek opnieuw evalueren. De eerste keer dat het voorstel is ingediend was in de zomer van dit jaar. De uitspraak staat nu gepland voor 26 februari 2020.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De waakhond deed er de laatste twee jaar niet moeilijk over om bitcoin ETF’s af te wijzen. De instantie uitte haar zorgen over marktmanipulatie en ‘surveillance sharing’ als twee knelpunten. Zodra dit is opgelost, kan het de eerste ETF goedkeuren.

Wilshire Phoenix gelooft dat het een manier heeft gevonden om deze problemen uit de weg te helpen. In een interview met CoinDesk in november zei oprichter William Herrmann dat het voorstel van zijn bedrijf, ingediend bij NYSE Arca, een multi-asset trust is dat het beschermt tegen de prijsvolatiliteit van bitcoin.

Als de volatiliteit toeneemt, zal het trustfonds automatisch terug in balans komen: ’to decrease its bitcoin exposure and increase its exposure to the Treasury bills.’

Zorgen wegnemen

Het bedrijf diende op 18 december een brief in om een poging te doen om de zorgen weg te nemen. Herrmann vertelde dat de brief “laat zien hoe het [op de beurs verhandelde product] structureel en fundamenteel verschilt van eerdere bitcoin-gerelateerde ETP’s.”

“De brief laat verder zien hoe de twee markten die relevant zijn voor de Trust – door de Commissie aangeduid als de” gereguleerde markten van aanzienlijke omvang” in elkaar steken. Het gaat om de CME bitcoin-futuresmarkt en de spotmarkt zijn die bestaat uit de vijf beurzen waar de CME CF BRR (CF Bitcoin Reference Rate) op is gebaseerd.

Het gaat om de exchanges Coinbase, Kraken, itBit, Bitstamp en Gemini. Zij vertegenwoordigen het grootste gedeelte van de bitcoinn markt en de influx van de Amerikaanse dollar. Deze beurzen hebben ook een overeenkomst getekend over ‘surveillance-sharing’ met de CME en de CF benchmarks (een index provider).

Lees ook: ‘Bitcoin ETF pas aan de orde bij prijs van $150.000’

Het blijft onduidelijk of de SEC op korte termijn bitcoin ETF zal goedkeuren. De meest recente afwijzing van Bitwise Asset Management liet zien dat er zeker nog veel twijfels zijn bij de waakhond.

David Weisberger, de mede oprichter en CEO van CoinRoutes, zegt dat er drie redenen zijn waarom de beredenering van de Securities and Exchange Commision over exchange traded funds onjuist zijn. De tijd zal het uitwijzen of de SEC er ook zo over denkt.

Praat gezellig mee over alle Bitcoin nieuwtjes in onze Telegram chat!

Bron: Coindesk

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCETF