Bitcoin fonds van $190 miljoen zet investeringsgroep NYDIG op de kaart

De New York Digital Investment Group (NYDIG) is hard op weg om een van de grootste institutionele partijen te worden die zich in de Verenigde Staten bezig houdt met Bitcoin (BTC).

Volgens een aanvraag die zij op 29 juni indiende bij de Securities and Exchange Commission (SEC), heeft de NYDIG onlangs $190 miljoen opgehaald voor een Bitcoin fonds.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin voor de NYDIG

In de afgelopen drie jaar heeft NYDIG zich bezig gehouden met verschillende Bitcoin fondsen. Een van de eerste werd al in 2018 opgericht. Het was een ‘pooled investment fund’ dat de naam ‘Institutional Digital Asset Fund’ kreeg.

Hoewel er destijds aanvankelijk weinig over bekend werd gemaakt, wisten ze $31 miljoen op te halen.

Dat fonds kreeg vervolgens een nieuw jasje. Het werd omgedoopt tot het “NYDIG Institutional Bitcoin Fund LP”.

In mei dit jaar ging de NYDIG nogmaals achter een ander fonds aan. Deze staat bekend staat als de “NYDIG Bitcoin Yield Enhancement Fund LP”. Dit fonds bracht ruim $140 miljoen in het laatje.

Het is onduidelijk of de laatstgenoemde ‘Bitcoin Yield Enhancement Fund LP’ en de onlangs rebranded ‘Institutional Bitcoin Fund LP’ fondsen dezelfde zijn. Als blijkt dat dit twee losse fondsen zijn, zou dit NYDIG tot een van de grootste institutionele investeerders in Bitcoin uit de Verenigde Staten maken. Ze zouden daarmee een totaal van $330 miljoen aan BTC in beheer hebben.

De NYDIG heeft overigens ook nog het ‘NYDIG Bitcoin Strategy Fund’ in haar portfolio. Dit fonds belegt voornamelijk in Bitcoin Futures contracten die worden aangeboden door de CME. Hoewel de omvang hiervan onbekend is, probeerden ze hier in december vorig jaar $25 miljoen voor op te halen.

Institutioneel Amerikaans geld

De interesse vanuit de institutionele hoek in de grootste cryptomunt lijkt steeds meer toe te nemen. Recent onthulde vermogensbeheerder Grayscale Investments nog dat ze meer dan $3,5 miljard aan Bitcoin in beheer hebben.

Als je dat afschildert tegen NYDIG, moet de partij uit New York de vermogensbeheerder van de GBTC Trust nog wel flink voor voor zich dulden.

Ook Paul Tudor Jones liet zich positief uit over Bitcoin, en liet zelfs weten enkele procenten van zijn vermogen in de cryptomunt te hebben zitten. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het hierbij over futures en niet zo zeer keiharde BTC op een eigen wallet.

Heb je vragen over het nieuws? Kom eens langs in onze Telegram chat en praat mee!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCfonds