Bitcoin fonds van Grayscale koopt $751 miljoen aan BTC bij sinds april

Grayscale gooit al een aantal maanden hoge ogen in de Bitcoin industrie. Afgaand een rapport van afgelopen woensdag is dat volledig terecht. Ze zijn ook in Q2 rustig doorgegaan met het uitbreiden van het fonds.

In het tweede kwartaal van 2020 heeft de digital asset manager namelijk $905,8 miljoen aan digitale activa aan haar fondsen toegevoegd. Dat is bijna het dubbele van het vorige kwartaal-record. In Q1 van dit jaar was dat namelijk nog $503,7 miljoen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin via Grayscale

Via Grayscale Investments kunnen Amerikanen direct ‘in Bitcoin stappen’, zonder dat ze deze Bitcoin echt zelf in beheer hebben. Naast Bitcoin bieden ze deze dienst ook aan voor bijvoorbeeld Ethereum, Litecoin en Zcash.

Door aandelen van het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) te kopen, kun je als investeerder de risico’s voor het bewaren van de Bitcoin bij Grayscale leggen. Zij regelen namelijk alles omtrent het veilig opslaan van de private keys.

Volgens het rapport brengt de inflow van dit tweede kwartaal het totaal aan investeringen in dit kalenderjaar op $1,4 miljard.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”De cumulatieve investeringen in ‘de familie van producten van Grayscale’ is opgelopen naar $2,6 miljard. De GBTC en ook de Ethereum Trust hadden het afgelopen kwartaal een inflow van respectievelijk $751,1 miljoen en $135,2 miljoen.”[/penci_blockquote]

De GBTC aandelen zijn verreweg het populairst onder de beleggers. In onderstaande grafiek is te zien dat het bedrijf van Barry Silbert sinds begin april gemiddeld bijna $70 miljoen per week mocht bijschrijven.

Grote investeerders

Verder is ook bekend dat 14% van deze nieuwe instroom aan vermogen afkomstig is van nieuwe investeerders. Deze nieuwe groep vertegenwoordigt maar liefst 57% (!) van het inmiddels opgebouwde klantenbestand.

Naar verluidt is 84% van deze investeringen afkomstig van institutionele beleggers zoals hedge fondsen, schrijft The Block. In totaal heeft het bedrijf sinds eind juni $4 miljard aan activa in beheer.

Bitcoin fonds van Grayscale koopt $751 miljoen aan BTC bij sinds april

Opmerkelijk is dat de interesse in Ethereum (vergeleken met eerdere maanden) enorm is toegenomen. Het bevindt zich nu zelfs op een all-time-high.

In het verleden is vaak de vergelijking gemaakt met het aantal nieuwe Bitcoin dat in omloop komt. Iedere dag worden er namelijk nieuwe 900 BTC gemined. Als je dit heel recht toe recht aan bekijkt, kun je stellen dat Grayscale al deze Bitcoin opkoopt. In de praktijk ligt dat iets genuanceerder.

Eind vorige maand berichtten we nog dat Grayscale meer dan 400.000 BTC in beheer heeft. Waar deze Bitcoin gekocht worden, is niet bekend. Dat zou rechtstreeks van de miners kunnen gebeuren, maar hier kunnen ook andere OTC desks voor gebruikt worden.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Wat is ethereum Nieuws
ETH Koers Stuit Op Weerstand $3K Niveau – Wat Gaat Ethereum Doen?

De Ethereum koers staat deze vrijdag net onder het niveau van $3.000 en het heeft...

beste ai crypto Nieuws
AI Coins In De Lift Na Winst Nvidia – 3 Beste Crypto AI Projecten

Nvidia, de bekende fabrikant van microchips, maakte op woensdag zijn omzet van Q4 2023 bekend....

Reddit crypto Bitcoin
Reddit Duikt in Crypto: Bitcoin en Ether Investeringen Voor Beursdebuut!

Reddit heeft plannen onthuld om naar de beurs te gaan op de New York Stock...

Nieuws
‘Halving gaat bitcoin koers naar $273.000 brengen’

De bitcoin koers staat de afgelopen dagen onder druk en heeft moeite om weer boven...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hoe Een Gedurfde Investering MicroStrategy Richting S&P 500 Duwt

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer