Bitcoin halving in de spotlights, zoekresultaten Google naar nieuw record

De dag die je weet dat zal komen… De Bitcoin halving nadert, en dat is ook terug te zien in Google Trends. Er wordt namelijk vaker dan ooit tevoren gezocht naar dit event.

Bitcoin halving

De halving is sinds het artikel van PlanB relevanter dan ooit tevoren. Het model laat zien dat er cointegratie is tussen de prijs van Bitcoin en de Stock-to-Flow ratio. Het heeft veel mensen wakker geschud, want de halving kan er voor zorgen dat de prijs van BTC gaat stijgen. De halving heeft namelijk alles te maken met deze S2F ratio.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op Google Trends is af te lezen hoeveel mensen zoeken naar de term ‘bitcoin halving’. Het bereikt zelfs het hoogste punt ooit, Daarmee overstijgt het de hype van vorige halving in 2016.

Bij de halving gaat de blockreward van een gemined block door de helft. Op dit moment wordt er iedere ~10 minuten nog 12,5 nieuwe BTC vrijgegeven aan de gelukkige miner. Over een krappe maand gaat dit naar 6,25 BTC.

Het zorgt ervoor dat er schaarste op de markt kan komen. De flow (instroom) gaat door de helft, terwijl de stock (voorraad) al boven de 18 miljoen BTC zit. Deze digitale schaarste zorgt er volgens het model voor dat de prijs van Bitcoin op de lange termijn gaat stijgen.

Google Trends

Eerder vorige week zagen we al dat de halving bij de forks Bitcoin Cash en Bitcoin SV plaatsvond. Dit resulteerde in een enorme afname van de hashrate (en dus de veiligheid) van het netwerk).

Miners konden niet meer winstgevend hun werk doen, en dus verlieten ze het netwerk van de forks.

Over een krappe maand mag ook Bitcoin (BTC) eraan geloven. Op bitcoinblockhalf is meer af te lezen over deze datum. Voor nu staat de halving gepland op 12 mei.

Overigens kan deze datum de komende tijd veranderen, als er meer miners naar het netwerk komen voordat de mining difficulty wordt aangepast (wat op 21 april gaat gebeuren).

Daardoor kan het bijvoorbeeld zo zijn dat er een poosje gemiddeld om de 9 minuten een block gevonden worden, waardoor de halving naar voren komt. Deze gebeurtenis vindt immers iedere 210.000 blocks plaats, en niet exact iedere 4 jaar.

Bitcoin halving in de spotlights, zoekresultaten Google naar nieuw record

Opvallend: in Nederland ligt de zoektocht naar informatie over de halving relatief gezien erg hoog! Onderstaande data gaat over een periode van de afgelopen vijf jaar.

Als je de data toespitst op de afgelopen maand, zijn het voornamelijk Luxemburg, Estland en Zwitserland waar de interesse vandaan komt.

Bitcoin halving in de spotlights, zoekresultaten Google naar nieuw record

Mocht jij na deze korte introductie nog niet helemaal duidelijk hebben hoe het zit met de bitcoin halving en snap je het verhaal met het S2F model nog niet helemaal?

Wees niet getreurd: wij hebben een zeer uitgebreid artikel klaarstaan.

Lees in dit artikel meer over de Bitcoin Halving 2020, de S2F ratio en de gevolgen die het heeft voor de inflatie en de miners.

Hou je dan nog steeds vragen over? Kom eens langs in onze Telegram chat.