Bitcoin (BTC) en crypto handel binnenkort volledig legaal in Zuid-Korea

Zuid-Korea legaliseert de handel in bitcoin (BTC) en andere cryptovaluta, zo melden diverse media in het land. De overheid komt met een vergunningstelsel voor cryptobeurzen. Tot nu toe was er sprake van een gedoogbeleid, maar daar komt een verplichte licentie voor in de plaats.

Zuid-Korea legaliseert Bitcoin (BTC) handel

Het parlement van Zuid-Korea heeft een herziening van een bestaande wet aangenomen. De wet richt zich op de verslaglegging van financiële transacties, waaronder ook transacties met bitcoin en andere crypto.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Door middel van een vergunningstelsel wil de overheid de cryptosector, in het bijzonder de beurzen, reguleren.

Net zoals in Nederland het plan is, moeten exchanges en brokers hun klantendata en daarmee de transacties melden bij de Financial Intelligence Unit (FIU). Klanten dienen zich te registreren op hun eigen naam.

Bovendien gaat de toezichthouder strenger toezien op naleving van de AML-procedures om witwassen te voorkomen.

Voldoet een beurs niet aan deze eis, dan riskeert men een straf. Variërend van een boete van omgerekend $42,000 tot 5 jaar gevangenisstraf.

Wel even geduld, want de nieuwe wet gaat pas in maart 2021 in. In het land zijn er vier grotere exchanges zoals Upbit, Coinwon, Bithumb and Korbit. Net zoals in Nederland wordt gevreesd of de kleintjes de regel – en administratieve druk gaan overleven.

India

Deze week heeft het Hooggerechtshof in India een circulaire van de centrale bank om transacties met cryptovaluta te verbieden opgeheven.

Daardoor is met name het inruilen van bitcoin (BTC) in roepie of dollar bij je bank gemakkelijker. De vraag is wel hoe banken dit in de praktijk gaan brengen.

Meepraten over bitcoin? Kom gezellig langs op in onze Telegram-groep!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCZuid-Korea

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...