Dit miljardenbedrijf steekt $250 miljoen in Bitcoin en goud vanwege inflatie

Dit miljardenbedrijf steekt $250 miljoen in Bitcoin en goud vanwege inflatie

Softwaregigant MicroStrategy wil $250 miljoen dollar in Bitcoin (BTC) en andere assets steken vanwege het inflatiespook. Dat is het plan die deze Amerikaanse beursgenoteerde firma naar buiten brengt.

Het probleem is simpel: vanwege COVID-19 drukken overheden veel, héél geld bij met geldontwaarding tot gevolg. Bedrijven met veel cash op hun balans leveren in, en willen die cash steken in andere gelddragers zoals aandelen maar ook Bitcoin en edelmetalen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Deze keer is het opmerkelijk dat Bitcoin expliciet vermeld is in een officiële rapportage. MicroStrategy is een leverancier van (cloud) software voor de zakelijke markt. Naar verluidt is de onderneming 1,2 miljard dollar waard, een unicorn dus.

Bitcoin vanwege inflatiespook

Het inflatiespook waart over de markt en daarom zijn bedrijven (en beleggers) op zoek naar alternatieven. Ook MicroStrategy ontvouwt heeft het plan om dollars om te zetten in Bitcoin en cryptovaluta.

Naar eigen zeggen is er tussen de 230 en 250 miljoen dollar gereserveerd voor 'alternatieve beleggingen' zoals Bitcoin, goud en zilver.

Financieel directeur Phong Le licht toe:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]'We willen de komende 12 maanden $250 miljoen aan kapitaal alloceren in aandelen, obligaties, maar ook grondstoffen zoals goud, zilver en bitcoin'. [/penci_blockquote]

Topman Michael Saylor legt verder in een begeleidende call de achterliggende redenen uit. Reden nummer één is de ontwaarding van de dollar. Nu heeft het bedrijf die tientallen miljoenen werkeloos op de balans staan. Die voorraad wordt elke dag minder waard.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]'Dat de dollar zich gaat herstellen is valse hoop. Goud, zilver en Bitcoin zijn betere waardedragers.'[/penci_blockquote]

Wall Street

Bedrijven die de stap wagen in een voor hun nieuwe assetklasse, is het verhaal van 2020.

Bekend is het verhaal van de illustere belegger Paul Tudor Jones die 1% van zijn vermogen in Bitcoin (futures) stak. Een teken aan de wand.

Dat nu een bekend beursgenoteerd bedrijf een deel van hun cash omzet in Bitcoin lijkt een nieuwe fase voor deze opbloeiende asset.

Een van de modellen dat tractie krijgt bij het grote geld, is het stock-to-flow model van Plan B. Hij heeft de schaarste van Bitcoin weten te kwantificeren in zijn model.


Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties