Bitcoin hodlen blijkt goede strategie: 79% van adressen in het groen

In 2019 is Bitcoin gestegen van grofweg $3.500 naar meer dan $10.000. Er zijn veel speculators die hier mooi van hebben kunnen profiteren. De statistieken bevestigen dit ook: hodlen blijkt genoeg te zijn om winst te pakken.

Hodlen van Bitcoin

Volgens Into The Block, een blockchain-analysebedrijf dat machine learning gebruikt, heeft 79% van alle Bitcoin-adressen een positief saldo. Dat betekent dat 4 op de 5 bitcoin holders op winst staat.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Deze gegevens werden door pro-crypto econoom Alex Krüger gedeeld. Hij noemt dat er 21,36 miljoen Bitcoin adressen zijn die worden meegerekend. De data van Into The Block laat zien dat het meeste van deze munten zijn geaccumuleerd tussen de $850 en $3900.

De reden waarom zoveel Bitcoin-houders winst hebben, is te wijten aan het feit dat de cryptocurrency slechts een klein percentage van zijn hele bestaan hoger heeft gestaan dan dat deze op dit moment staat. In eerdere onderzoeken werd al duidelijk dat dit slechts 2% van de bijna 4000 levensdagen het geval is.

De de munt is maar 63 dagen duurder geweest dan de $11.750. Dit onderzoek dateert uit begin augustus, dus inmiddels is dit percentage licht opgelopen. Maar de strekking mag duidelijk zijn: de geschiedenis toont aan dat het hodlen van Bitcoin garantie is voor winst.

In feite heeft Bitcoin voor bijna 99% van de levensduur onder de $ 10.300, de prijs van Bitcoin van vandaag, verhandeld.

Onaangeraakte bitcoins

Het lijkt dus tegelijkertijd een goed moment om de winst te pakken en de posities te liquideren. Echter is het tegenovergestelde van toepassing: er komen steeds meer hodlers bij. Het zijn er zelfs meer dan ooit!

CoinMetrics heeft deze data namelijk geanalyseerd. Op alle tijdframes die CoinMetrics bekeek – 180 dagen (half jaar), een jaar, twee jaar en vijf jaar – groeit de hoeveelheid Bitcoin die niet is aangeraakt.

Het aantal BTC dat al minstens een jaar niet is aangeraakt, is zelfs gegroeid tot tien miljoen. Dit is nog nooit zo hoog geweest. Dit betekent ook dat meer dan de helft van de Bitcoin die momenteel beschikbaar is in de afgelopen 12 maanden niet zijn verstuurd. Bitcoin wordt door veel hodlers dus nog steeds als lange termijn investering gezien.

Altcoins weerspiegelen patroon

Waar Bitcoin hodlers nagenoeg altijd winst pakken, is dat bij altcoins wel anders. Bij Ethereum is namelijk 74% van de adressen verliesgevend. De meeste bags zijn tussen de $260 en $315 waard. Cardano, ICON, Fetch en ZCash behoren tot de grootste verliezers. Volgens de statistieken zijn 95% van de ZCash-adressen verliesgevend. ZCash is echter wel een privacy-munt, dus transacties op deze blockchain zijn afgeschermd en daarom minder betrouwbaar.

De conclusie is dat het beter is geweest om langzaam sats(satoshi’s, red.) te stacken dan om altcoins te bewaren voor de lange termijn visie. Natuurlijk kunnen er met altcoins snelle winsten gepakt worden, maar hierbij is het risico aannemelijk hoger.

Bron: Newsbtc