Nieuwsberichten » Tim Draper: ‘Bitcoin naar $250.000’, BTC maar 2% van tijd duurder dan huidige prijs

Tim Draper: ‘Bitcoin naar $250.000’, BTC maar 2% van tijd duurder dan huidige prijs

In dit artikel kijken we naar de huidige prijs van Bitcoin (BTC), de prijs in het perspectief van de tijd sinds de grondlegging van het digitale goud en een voorspelling die Tim Draper doet over de toekomst van de cryptomunt.

  bitcoin meester  

Bitcoin (BTC)

Op moment van schrijven kost één Bitcoin je ongeveer $11.750. Wat dat betreft is er vandaag weinig spannends gebeurd. Dat is maar 0,45% meer van gisteren. Vandaag was het betreft de koers dus ook een dag om snel te vergeten.

Er zijn enkele altcoins die een beetje winst pakten ten opzichte van BTC. Ravencoin groeide met 6,88% en Holochain pakte een winst van 16,04%. Crypto.com Chain (CRO) is de winnaar van de dag met een stijging van 17,82%.

Bitcoin in unieke range

De prijs van Bitcoin is overigens maar 63 dagen méér waard geweest dan het vandaag is. Cointelegraph maakt melding van dit interessante feitje dat Ceteris Paribus op twitter deelde. Vergeleken met andere altcoins staat BTC op eenzame hoogte.

Bitcoin bestaat vandaag (9 augustus, red.) 3870 dagen. Als slechts 63 dagen hiervan de Bitcoin méér waard is geweest dan de $11.750 en dat betreft dat slechts 2% van deze tijd. Bijna al deze dagen zijn terug te vinden in de periode van de bullrun van 2017 toen de munt overal in de media kwam. Een klein gedeelte van de dagen komt uit juni/juli dit jaar, toen BTC dicht bij de $13.000 kwam.

Voorspelling Tim Draper

Snel verder naar een interessante voorspelling van Tim Draper. De investeerder heeft een uitspraak gedaan dat Bitcoin (BTC) wel eens naar de $250.000 kan gaan. De tijdspanne die hij aan deze voorspelling hangt is 2022 (of begin 2023). “Het kan nog wat langer gaan duren als de munt de status van ‘safe haven’ blijft vasthouden. We kunnen met de huidige trend een kleine vertraging zien voordat de koers doorschiet naar het eerder genoemde doel.”

“$250,000 by 2022, and I’m hedging a little, maybe Q1 2023,” he added.

Tim Draper

Hij deed deze uitspraken in een interview met Yahoo Finance. De billionaire staat bekend om zijn uitspraken over Bitcoin. Eerdere voorspellingen van bijvoorbeeld John McAfee deden veel stof opwaaien. Draper heeft geen tegenprestatie tegenover zijn uitspraak gezet. We zullen pas over uiterlijk vier jaar weten of de gewaagde voorspelling van Draper uitgekomen is.

De munt consolideert meer dan Draper in eerste instantie verwachtte. “Ik dacht dat er op dit moment veel meer concurrentie zou zijn. Mensen zijn schijnbaar toch naar bitcoin toegegaan omdat het duidelijk gedecentraliseerd is, waar de munt van Facebook dit absoluut niet is.”

Bron: Cointelegraph

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Rakuten start met handel in bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en bitcoin cash (BCH)

Wessel Simons

Bitcoin stijgt richting $10.700, Binance lanceert blockchainproject ‘Venus’

Wessel Simons

Stagneert de groei van Bitcoin’s Lightning Network?

Marloes van der Scheer

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder