'Als ik één asset 10 jaar moet bewaren, kies ik Bitcoin' aldus ex-Goldman Sachs bankier

'Als ik één asset 10 jaar moet bewaren, kies ik Bitcoin' aldus ex-Goldman Sachs bankier

Bitcoin heeft een geweldig decennium achter de rug. De prijs van de cryptocurrency is sinds de geboorte in 2009 met letterlijk miljoenen procent gestegen. Grote namen zoals Donald Trump en Elon Musk hebben van het decentrale project gehoord en hierover gepraat. Maar de rek lijkt nog niet uit het decentrale project te zijn.

De duidelijke overmacht van de groei van Bitcoin ten opzichte van alle andere bestaande activa, heeft voor vraagtekens gezorgd bij veel analisten. Kan de cryptocurrency deze macro-uptrend intact kan houden voor het komende decennium?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin als investering

Volgens Raoul Pal is dat precies wat BTC gaat doen. Hij betoogde dat de cryptocurrency zijn voorkeur zou krijgen zijn als hij slechts één activa mag bezitten voor de komende 10 jaar. Raoul Pal.. denk je misschien, wie mag dat zijn?

Onderschat hem niet. Pal is in de wereld van de investeerders een hele grote jongen. Hij is de voormalig directeur van Goldman Sachs en is nu de CEO is van financieel mediabedrijf Real Vision.

Hij omschrijft zichzelf als Global Macro Investeerder, Business Cycle Econoom en Investment Strategist. Iemand die heel goed weet waar hij het over heeft dus.

Gisteren (vrijdag, red.) legde de marktonderzoeker van Wall Street uit waarom hij zo optimistisch is over Bitcoin voor het decennium van 2020.

10 jaar Bitcoin hodlen

In een beknopte Tweet zei Pal dat hij denkt dat Bitcoin het perfecte middel is om het komende decennium in bezit te hebben. "Omdat het alles omtrent mijn visie van de macro markt omvat".

Met deze uitspraak verwijst hij naar een eerder statement dat de wereld in de toekomst zal overschakelen naar een alternatief financieel digitaal systeem. Pal zei dat Bitcoin in feite een goede optie is voor de 'future of finance'.

Hij sluit af met: Bitcoin beats all. Het zal goud verslaan. De risk-reward van BTC staat volgens Pal buiten kijf.

Lange termijn denken

Eigenlijk is deze visie op Bitcoin een hele logische. Pal is het levende bewijs van een van de voordelen die Bitcoin met zich mee brengt. Als je Bitcoin hebt, weet je dat de waarde die je krijgt zijn relatieve waarde behoudt.

Als jij nu een aantal uur werkt voor 0,01 BTC, dan kun jij jouw gedane werk (in de vorm van Bitcoin) meenemen in de toekomst. Je hebt de garantie dat er geen inflatie is. Jouw werk van vandaag is over 100 jaar nog steeds hetzelfde waard.

Deze manier van lange termijn denken past perfect bij de Oostenrijkse school. Het staat ook wel bekend als een gedachtegoed over financiën waarbij men een langetermijndenken ontwikkeld.

Inflatie en geldontwaarding

De essentie is heel simpel: Hoe hoger de inflatie, hoe sneller geld minder waard wordt. Wil je meer waarde voor je geld? Dan moet je het snel uitgeven. Geldontwaarding en onzekerheid zorgt voor kortetermijndenken. Wat heeft het voor zin om te sparen en plannen te maken voor de toekomst als het niet mogelijk is om je waarde voor langere tijd op te slaan?

In een wereld waarin zogenaamd zacht geld de standaard is zal de samenleving altijd gekenmerkt worden door een hoge tijdsvoorkeur. Dat wil zeggen dat men aan het ontvangen van €1000 op dit moment een hogere waarde toekent dan het ontvangen van eenzelfde bedrag op een later tijdstip.

Bitcoin heeft een inflatie met een afnemende curve. Het langetermijndenken gaat in feite dus steeds meer van toepassing zijn. Lees hier de hele serie over de Oostenrijkse School en de lage en hoge tijdsvoorkeur.

Lees meer over:
Bitcoin BTC

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties