Bitcoin investeren met strategie? ‘Stapsgewijs kopen (DCA) blijkt minder winstgevend’

Investeerders die al hun kapitaal in één keer in bitcoin steken, maken meer winst dan degenen die dat in een bepaalde tijd strategisch investeren, volgens een onderzoek van Shitcoin Ninja.

De crypto onderzoeker merkte op dat Lump Sum, zo kun je deze strategie noemen, beter werkt dan de Dollar Cost Strategy (DCA). Hierbij stelt een investeerders in dat hij of zij in termijnen investeert. Hij kwam tot deze conclusie na het simuleren twee investeringen van elk $10.000.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Disclaimer: wij doen geen investeringsadvies en geven geen advies over strategiën

Bitcoin kopen .. in stapjes?

The Lump Sum Investing (LSI) zorgde ervoor dat Shitcoin Ninja in één keer $10.000 in bitcoin investeerde. Met de DCA strategie stopte hij hetzelfde bedrag ook in de cryptovaluta, maar over een periode van negen jaar.

Het experiment laat zien dat de investering van een vaste bedrag in 67,9% van de tijd beter presteerde dan de DCA. De strategie maakte met de recente data 60,8% van de tijd winst.

Bitcoin investeren met strategie? 'Stapsgewijs kopen (DCA) blijkt minder winstgevend'

Hij vervolgt met de volgende uitspraak:

[penci_blockquote style="style-3" align="none" author="Shitcoin Ninja"]“Dollar Cost Averaging is een vorm van afvlakking dat de volatiliteit van de investeringsdatum vermindert. Investeren op het 'verkeerde' moment kan veel angst en wishful thinking veroorzaken. Met DCA kunnen we de druk wegnemen dat we op een piek vlak voor een 'dreigende klif' investeren. Deze gemoedsrust brengt echter hoge kosten met zich mee, aangezien we het gemiddelde rendement met meer dan ~50% verlaagt."[/penci_blockquote]

Vergelijkbare onderzoeken vanuit de hele wereld leveren dezelfde resultaten op: LSI leidt tot hogere waardes van jouw portfolio dan DCA.

De Amerikaanse investeringsgigant Vanguard ontdekte tijdens zijn onderzoek uit 2012 al dat LSI 67% beter presteerde dan DCA op de Amerikaanse en Britse markt.

Wat te doen?

Misschien klinkt DCA nu wel als een niet aantrekkelijke strategie. Echter is dit niet per se een juiste conclusie. Het heeft namelijk, vooral in de cryptomarkt, enkele voordelen:

Juist voor een beginner is DCA een mooie manier om met Bitcoin te leren omgaan. Voor de meer ervaren Bitcoiner is dit ook een uitstekende manier om zorgenloos sats te stacken.

Eerder deze week spraken wij met Ruben Waterman van Bittr. Hij heeft een platform ontwikkeld waarmee jij kunt DCA'en. Op GetBittr kun je precies instellen hoeveel BTC jij per maand/week wilt kopen. Met een automatische incasso wordt alles vervolgens afgehandeld.

Luister ook vooral eens de podcast die we opnamen over dit onderwerp.

Kom ook eens langs in onze Telegram groep die razendsnel groeit! We verwelkomen je graag om over Bitcoin te komen meepraten.

Bron: Newsbtc.com

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC