Bitcoin in Japan gereguleerd onder nieuwe cryptowet

De Japanse cryptocurrency exchange Bitbank is begonnen met het implementeren en doorvoeren van de nieuwe wetgeving. Het gaat over ene herziene versie van de Payment Services Act (PSA) waar de Bitcoin beurs compliant aan moet zijn.

Wetgeving in Japan

Atsushi Kuwabara van Bitbank sprak met Cointelegraph over de manier waarop de lokale exchanges en regelgevende instanties omgaan op de wijzigingen van de wet. Deze werden voor het eerst voorgesteld door het Japanse Huis van Afgevaardigden in 2019.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De aanpassingen aan het PSA slaat op de verwijzing van het begrip “virtuele valuta”. Deze term wordt vervangen door de term “crypto assets”. Eerder meldde Cointelegraph al dat een de waakhonden van het Aziatische land certificaten uitdeelde aan twee partijen om als Certified Financial Instruments and Exchange Associations te mogen fungeren.

Eerder was de naam van een van de twee partijen nog de Japan Virtual Currency Exchange Agency (JVCEA). Deze naam is echter gewijzigd in de Japan Crypto Asset Exchange Agency. Kuwabara vertelde dat bitbank haar website en alle publicaties zal aanpassen om deze veranderingen door te voeren.

De JVCEA is de officiële organisatie voor de crypto-industrie in Japan die bevoegd is om regels en beleid te maken voor de cryptobeurzen in het land.

Bitcoin in rekening

Vanaf 1 mei moeten crypto-exchanges die in Japan actief zijn, het geld van hun gebruikers apart van hun eigen cashflows beheren. Dit betekent dat de gebruiker dus een externe partij moet zoeken om de fondsen bij een trustbank of een aparte bankrekening van de beurs te houden.

De Japanse overheid heeft deze beperkingen in april echter iets bijgewerkt, waardoor nu onder meer is vereist dat het geld van gebruikers als garantie wordt toevertrouwd en toegezegd. Als reactie op dergelijke ‘dreigende’ regelgeving sloot BitMEX op 28 april de deuren in het Aziatische land.

Volgens de PSA-richtlijnen moeten uitwisselingen nu ‘betrouwbare methoden’ gebruiken om het geld van gebruikers te beheren. De regelgeving noemt cold wallets, maar vermeldt dat hot wallets kunnen worden gebruikt. Zolang ze ‘dezelfde soort en dezelfde hoeveelheden crypto assets bevatten’ als de crypto assets van de gebruikers.

Dit zou elke uitwisseling in staat stellen gebruikers terug te betalen als het geld wordt gestolen.

Licenties en KYC

In maart waren er 21 gereguleerde en gelicenseerde beurzen in Japan. Daarbij kwamen nog drie ‘buitenlandse’ bedrijven die als second-class members in de boeken staan. Dit zijn Coinbase, Digital Asset Markets en Tokyo Hash.

Ook in Nederland wordt de implementatie van de AMLD5 wetgeving meer en meer zichtbaar. Verschillende exchanges en brokers hebben al laten weten dat de systemen zijn geüpdatet om aan de regels te voldoen. Onder andere Bitonic en LiteBit hebben hun klanten hier de afgelopen dagen over geïnformeerd.

Neem eens een kijkje in onze Telegram chat en praat mee over alle nieuwtjes!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCJapan

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Onchain-data: crypto miners blijven verkopen nu bitcoin halving nadert

  Crypto miners blijven hun bitcoin verkopen nu de halvering van de blocksubsidie nadert, zo blijkt...

  Nieuws
  Bitcoin Update: koers op jacht naar nieuwe records na ongekende stijging

  Wat een bizarre week! De Bitcoin koers is maar liefst 21% gestegen in de afgelopen...

  Nieuws
  “Bitcoin gaat naar $200.000 en dit is de weg er naartoe”

  De bitcoin prijs is naar $64.000 geschoten en volgens sommigen zit er nog behoorlijk veel...

  Gidsen
  El Salvador op virtuele winst van $60 miljoen op bitcoin investering

  El Salvador werd in 2021 het eerste land ter wereld dat bitcoin omdoopte tot wettig...

  DOGE en BONK in nieuwe crypto meme rally Nieuws
  BONK, SHIB & DOGE Pumpen 40%, Wat Is De Beste Crypto Meme?

  De bull markt lijkt in volle gang te gaan. De koers van Bitcoin is al...

  Lees meer