Bitcoin (BTC) koers door de $6000 grens ondanks Binance hack?

Door Stefan den Tuinder (Altcoinbase) – Hoe houdt de koers van bitcoin (BTC) zich na alle commotie rondom Bitfinex/Tether en de recente hack bij cryptobeurs Binance? Bitcoin slaat zich kranig door dit negatieve nieuws heen. We zijn bullish op bitcoin en er is momenteel geen reden om bearish te zijn. De koers van moment van schrijven is $5.905 (+1,1%).

Binance hack

Heeft de hack van Binance nu invloed gehad op de markt? Het was een tijdelijk en geen heftig effect. Binance kwam tien minuten voor het sluiten van de dagcandle met het nieuws naar buiten. Alsof men niet wilde dat BTC verder zou gaan stijgen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Had BTC gisteren boven $5.846 gesloten, dan was de kans groot dat we richting $6.000 zouden gaan. Dit is vooralsnog niet gebeurd. De cryptomunt krijgt vandaag weer een kans.

Daarnaast kan je een week lang niet storten of weghalen bij Binance, die tegoeden worden tijdelijk bevroren door de exchange als voorzorgsmaatregel na de hack.

Bitcoin (BTC) koersupdate

Als we kijken naar de koers van BTC, dan boet de koers weinig aan kracht in. We zijn na het nieuws over de hack circa $175 gedaald, maar daar bleef het dan ook bij.

Een indicator dus dat Bitcoin sterk is en dat we naar mijn mening nog een short squeeze (liquideren van short posities, redactie) gaan zien.

Blijkbaar heeft BTC dus lak aan – in vakjargon – Fear, Uncertainty & Doubt (FUD) in de markt.

Als we vooruit gaan kijken, waar liggen dan voor de grote resistance levels, en waar zou je nu bijvoorbeeld kunnen gaan verkopen?

In onderstaande afbeelding geef ik weer waar de grote resistance lijnen liggen, en zien we op de wekelijkse grafiek de 100MA lijn die zich rond de $6.514 ligt.

Dit is het niveau waarbij de algoritmische trading bots gaan verkopen. (een groot deel van de activiteit op de beurzen wordt bepaald door algoritmes, redactie)

Bitcoin (BTC) koers door de $6000 grens ondanks Binance hack?

Wekelijkse grafiek bitcoin

Verder zien we op de wekelijkse grafiek dus de 50MA (moving average) die we gecrossed zijn, en de 100MA als resistance als een Zwaard van Damocles boven ons hangen, zie de figuur hieronder.

Bitcoin (BTC) koers door de $6000 grens ondanks Binance hack?

Bron: Altcoinbase, BitMEX BTC/USD paar

Conclusie

Stef concludeert: “We zijn dus gezien de chart, bullish, en er is nog geen reden om bearish te zijn. Het geld valt namelijk bij de shorts te halen, en niet bij de longs.”

Ook anderen prijzen de stabiliteit van bitcoin. Zo meldt marktvolger Alex Krüger dat bitcoin (BTC) zich steeds minder van FUD in de markt aantrekt.

Over Altcoinbase

Altcoinbase bestaat uit Stef, Mike, Jaap en Eef en samen met de snel groeiende community, zijn zij hét all-round trading platform van Nederland.

Mocht je meer analyses willen zien check dan ons Youtube kanaal. Of je kunt meepraten in de Altcoinbase Telegram groep.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...