Bitcoin (BTC) koers dipt naar $8.165, cryptomarkt levert $28 miljard in

De cryptomarkt heeft de afgelopen 24 uur flink ingeleverd. Bitcoin is ruim 5% gezakt. De koers dipte naar $8.165 na een ‘fake-out’ boven de $9.000 eerder op de dag. Nu handelt BTC voor $8.250 per stuk.

De top 10 is rood over de complete linie. Grote verliezers zijn Ethereum, Bitcoin Cash en Bitcoin SV. Laatstgenoemde cryptomunt schoot woensdag in de lucht na ‘nepnieuws’ uit China. Volgt een verdere correctie of herstelt Bitcoin boven de $8.000?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De markt is nu $246 miljard dollar waard met een dominantie van BTC van 59%. Met $66 miljard ligt het geverifieerde handelsvolume relatief hoog, maar dit zijn vooral verkopers geweest. De markt heeft ca. 28 miljard ingeleverd het afgelopen etmaal.

Bitcoin (BTC) koers

Aanleiding is een zogenaamde ‘fake out’ in de koers van bitcoin. Bij een ‘fake out’ speculeert de belegger – in dit geval op een hogere koers -, maar de markt beweegt contrair. Na een piekje boven de $9.000 18 uur Nederlandse tijd, daalde BTC in twee stappen bijna $1.000.

Analist Zero Hedge ziet dit als het werk van diverse trading bots. Diverse analisten vinden de support van bitcoin bij $8.200 belangrijk. Zodra de koers daar boven blijft de komende uren, is dat een signaal dat er weer bijgekocht wordt.

Het support level daaronder ligt op $7.400, aldus diverse analisten op Twitter.

Zero Hedge benadrukt in zijn analyse nogmaals de onderliggende ‘fundamentals’ van de cryptomunt.

Bitcoin (BTC) koers dipt naar $8.165, cryptomarkt levert $28 miljard in

Bitcoin koers afgelopen 24 uur (bron: Coincap.io)

Ook analist Josh Rager spreekt van een fake-out. De correctie kwam volgens hem ook eerder dan verwacht. Niettemin is hij nog steeds positief gestemd over de koers. ‘Bulls’ lijken vooralsnog nog in controle.

Luke Martin vindt een support bij $8.200 een belangrijk signaal voor een herstel naar boven. Daalt de koers verder, dan is er sprake van een ‘lokale top’, en komen de kopers pas op een lager niveau in actie.

Alex Krüger merkt op dat ‘genoeg beleggers’ wachten totdat ze weer bij een dip kunnen instappen of bijkopen.

Crypto Michaël zag het niveau $8.300/$8.400 als een cruciale support, maar dat daalde de koers doorheen. Altcoins bloeden hard, waardoor hij positie kiest van BTC en dollar.

Altcoins

Het beeld op de borden is rood bij de altcoins.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...