Bitcoin (BTC) stijgt richting $8.300, is een mini run naar $8.500 mogelijk?

Door Elroy Ryon (Het Crypto Huis) - Bitcoin (BTC) hanteert op het moment van schrijven een prijs van $8.290. De koers is afgelopen 24 uur met bijna 2% gestegen. Wat kunnen we van bitcoin verwachten op de korte termijn? Ryon concludeert: 'Een uitbraak boven $8.510 is een bullish signaal, maar voorzichtigheid is geboden'.

Bitcoin dagoverzicht

Op het dagoverzicht is te zien dat Bitcoin uit de downtrend is gebroken. Wat een positief signaal is voor de bulls. Ook heeft bitcoin inmiddels zijn positie boven de EMA-21 geclaimd, wat ook een positief signaal is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Echter waar we rekening mee dienen te houden is dat BTC op het moment van schrijven twee rising wedge kanalen vormt. Aan het einde van deze rising wedge kanalen, bevindt zich ook een hevige resistance zone.

Bitcoin (BTC) stijgt richting $8.300, is een mini run naar $8.500 mogelijk?

Bitcoin op het 4-uur overzicht

We kunnen op het 4 uurs overzicht waarnemen dat Bitcoin drie keer support heeft gevonden op de EMA-200, rond het prijsniveau van $7.550. We zien ook inmiddels dat Bitcoin zijn positie boven de EMA-21, EMA-50, EMA-100 heeft kunnen terug claimen. Wat uiteraard een positief signaal is op het kleinere tijdframe (4H)

Op het moment van schrijven zijn we bij de eerste rising wedge trendlijn aangekomen, wat ligt op het prijsniveau van $8.319. Met de eerste rising wedge bedoel ik de rising wedge trendlijn die wij aan het vormen zijn sinds 4 juni.

Wanneer Bitcoin er vandaag toch doorheen weet te breken, zonder hier een bearish reactie op te geven, bekijk ik het andere rising wedge scenario. Deze is gevormd sinds 8 juni.

Ook is te zien dat wij een flinke resistance zone hebben aan het einde van de tweede rising wedge. Dit zou dus een zone kunnen zijn waar wij uiterst voorzichtig moeten zijn. De kans op een 'bounce' (weerkaatsing) is hier groot namelijk. En met de resistance zone bedoel ik het level van $8.420 - $8.490.

RSI-indicator

Ook op de Stoch RSI zitten wij al een enige tijd hoog in de zone. De laatste keer dat wij zo hoog zaten in de Stoch RSI zaten, was op 7 juni. Dit gaf Bitcoin vervolgens een correctie van maar liefst $500. De stoch RSI is in de afbeelding hieronder tussen de indicatoren met geel omcirkeld.

Bitcoin (BTC) stijgt richting $8.300, is een mini run naar $8.500 mogelijk?

Golden Fibonacci

Als wij de fibonacci tool gebruiken kunnen wij concluderen dat de golden fibonacci (0.618 fib. level) ligt op het prijsniveau van maar $8.462.

Dit level kan gezien worden als resistance in combinatie met de rising wedge target die wij hierboven hebben besproken. Ook valt de Golden fib. in de zware resistance zone. Zie de onderstaande twee grafieken.

We zien de volgende support - en weerstandszones in de grafieken van bitcoin:

Bitcoin (BTC) stijgt richting $8.300, is een mini run naar $8.500 mogelijk?

Support levels

Weerstandslevels

YouTube: Bitcoin, Cardano en Mainframe

In de meest recente video bespreek ik een aantal belangrijke levels waar wij naar dienen te kijken. Ook bespreek ik de cryptomunten Cardano (ADA) en Mainframe (MFT). Ben je nieuwsgierig, neem dan gerust een kijkje.

Conclusie

Op dit moment ben ik erg voorzichtig en denk ik dat wij nog steeds op het groter plaatje nog steeds in de B wave zitten van de correctie wave 4, zoals is behandeld in de analyse van vorige week. Op het kleinere tijdframe bekijk ik dus nu naar de onderstaande bewegingen (zie grafiek hieronder).

Een uitbraak boven de $8.510 is voor mij een bullish signaal, dat kon ons maar liefst weer verder brengen naar de $8.820 range of misschien wel verder.

Bitcoin (BTC) stijgt richting $8.300, is een mini run naar $8.500 mogelijk?

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Nederlandse cryptobedrijven kunnen per 22 april 2024 vergunning aanvragen bij de AFM

  Vanaf 22 april 2024 kunnen aanbieders van cryptoactivadiensten (CASP's) een vergunning of notificatie aanvragen bij...

  Nieuws
  Onchain-data: crypto miners blijven verkopen nu bitcoin halving nadert

  Crypto miners blijven hun bitcoin verkopen nu de halvering van de blocksubsidie nadert, zo blijkt...

  Nieuws
  Bitcoin Update: koers op jacht naar nieuwe records na ongekende stijging

  Wat een bizarre week! De Bitcoin koers is maar liefst 21% gestegen in de afgelopen...

  Nieuws
  “Bitcoin gaat naar $200.000 en dit is de weg er naartoe”

  De bitcoin prijs is naar $64.000 geschoten en volgens sommigen zit er nog behoorlijk veel...

  Gidsen
  El Salvador op virtuele winst van $60 miljoen op bitcoin investering

  El Salvador werd in 2021 het eerste land ter wereld dat bitcoin omdoopte tot wettig...

  Lees meer