Gigantisch kunstwerk over eerste versie Bitcoin protocol geveild

Als je in New York bij het veilinghuis Christie’s bent, kun je daar kunstwerken van de grootmeesters Monet, Picasso, Warhol, Pollock tegenkomen. Maar vanaf 1 oktober kun je in de galerijen een ander opmerkelijk kunstwerk tegenkomen. Het vertelt een iets wat mysterieus en bijzonder verhaal: de geschiedenis van Bitcoin.

Bitcoin kunstwerk

Het zijn grote ronde schrijven die op het eerste gezicht lijken op oeroude artefacten. Maar niets is minder waar. Het is geen verwijzing naar een eeuwenoude geschiedenis, maar over een van de innovaties van de 21e eeuw: Bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het oppervlakte van de schijf is gegraveerd met honderdduizenden cijfers aan hexadecimale codes. In totaal zijn het er 322.048 om precies te zijn. Sommige hiervan zijn met goud bewerkt.

Op het eerste gezicht lijkt het niets te zeggen te hebben, maar als je het van iets dichterbij bekijkt, kun je op de rand ‘Blok 21’ lezen.

, Block 21. Afbeelding: Robert Alice/Ben Gentilli

Gigantisch kunstwerk over eerste versie Bitcoin protocol geveild

Deze mysterieuze cirkel is samen met 39 andere schijven vanuit de hele wereld onderdeel van een groter geheel. De collectie is in totaal meer dan 50 meter lang.

Maar wat hebben de graveringen te zeggen? Er zit namelijk een betekenis achter de 12,3 miljoen cijfers die in het oppervlak van de veertig schijven zijn aangebracht. Het is namelijk een transcriptie van de originele v0.1.0 code van Bitcoin.

Portret van Satoshi

De kunstenaar achter dit meesterwerk zijn Ben Gentilli die bezig is aan zijn Robert Alice project. Hij noemt het zelf de Portraits of a Mind. De 40 afzonderlijke schijven bevatten elk een deel van de originele broncode van Bitcoin. Samen vormen ze als het ware het portret van Satoshi Nakamoto, de anonieme bedenker van Bitcoin.

Het idee erachter is dat de code van Bitcoin set in stone is en verdeeld is over de hele wereld. Als een gedecentraliseerd kunstwerk en gedistribueerd portret van Nakamoto.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”De originele code base van Bitcoin is als een historisch document, en ik wilde het op dezelfde manier bewaren als een document als de Magna Carta. Maar ik wilde ook proberen de vraag te beantwoorden hoe je een portret van Satoshi Nakamoto zou kunnen maken als er geen afbeelding van hem is.”[/penci_blockquote]

De grote schrijven hebben een diameter van 50,59 inch (bijna 130 cm, red.) en zijn opgebouwd uit laagjes pigment, grafiet en aluminiumverf. De gouden cijfers zijn een metafoor voor de mining industrie.

De steenachtige cirkelvorm is een verwijzing naar de oude rai-stenen. Dit was het vroegere geld dat de inwoners van het eiland Yap (Micronesië) gebruikten. Bij normale coins en munten staat er in het midden een portret of gezicht van de koning uit uitgever weergegeven. Bij deze stenen is dat heel toepasselijk een lege ruimte.

Gedecentraliseerde kunst

Het kostte Gentilli in totaal drie jaar om dit werk af te ronden. Maar het is niets voor niets geweest, want de interesse in de stenen is enorm. Hij heeft zelfs geweigerd om meerdere exemplaren aan dezelfde partij te verkopen, met de decentralisatie van het project in zijn achterhoofd.

De eerste twintig bokken zijn eerder dit jaar in een privé verkoop aangeboden aan geselecteerde verzamelaars. Hierbij horen onder meer de baas van beurs Binance Changpeng “CZ” Zhao.

De precieze locaties van de stenen zijn op deze website te zien. Het 21e block die in Christie’s staat, zal hier van 1 tot 6 oktober te bezichtigen zijn. Op de zevende van de maand zal er een veiling zijn voor dit exemplaar.

Lees meer over:
BitcoinBTC

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 reacties

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer

Net binnen

bitcoin kopen beste manieren om geld te verdienen met crypto Nieuws
Stijging in Open Interest en Handelsvolumes van Bitcoin en Ethereum Futures Markeert Nieuwe Dynamiek in de Markt

De cryptomarkt maakt een significante groei door, met name in de futuresmarkt voor Bitcoin (BTC)...

Nieuws
Deze 2 cryptobeurzen profiteren van schikking bij Binance

Coinbase en Bybit profiteren van de onrust bij concurrent Binance en hebben aanzienlijke marktaandelen gewonnen....

Nieuws
Cristiano Ronaldo betrokken bij rechtszaak om $1 miljard door samenwerking met Binance

Cristiano Ronaldo is betrokken geraakt bij een juridische kwestie. Een class-action rechtszaak van 1 miljard...

GFY elon musk Nieuws
Kan Elon Musk Crypto Wederom Boosten – Tirade Zorgt Voor Pump Nieuwe Crypto GFY Token, Kan Dit Meme Coin Crypto Hype Ontketenen?

Elon Musk heeft het wederom voor elkaar gekregen een hoofdrol te verdienen op het cryptotoneel,...

Nieuws
Wetgevers waarschuwen voor uitrollen digitale pond

Britse wetgevers roepen op tot voorzichtigheid bij de invoering van de digitale pond in de...

Lees meer