Bitcoin Lightning app Fold haalt $2,5 miljoen durfkapitaal op

De Fold-app is een mobiele shopping-app waarmee je via het Lightning Network razendsnel Bitcoin (BTC) kunt versturen. De schaalbaarheidsoplossing maakt betalingen mogelijk zonder de onderlaag van bitcoin te belasten.

Afrekenen met bitcoin (BTC)

Steeds meer bedrijfjes spelen op de groeiende populariteit van Lightning in en bedenken kortingsacties om het gebruik te stimuleren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In het geval van Fold: zodra je met de app afrekent bij Amazon bijvoorbeeld, dan krijg je een deel van je bedrag teruggestort in je wallet. Dat voordeel kan oplopen tot 20%.

Afrekenen met bitcoin

In een blogpost laat oprichter Will Reeves weten dat onder meer Amazon, Uber en Starbucks als shops zijn opgenomen in de app.

Een van de leukere showcases van Fold is de Lightning Pizza app. Vooralsnog alleen voorbehouden aan Amerikaanse gebruikers, maar je kunt dus bij Domino’s een pizza afrekenen met Lightning.

Nog meer nieuws: het bedrijf uit San Francisco krijgt een kapitaalinjectie van $2,5 miljoen van onder Craft Ventures, Goldcrest Capital, Slow Ventures, Fulgur Ventures en Coinshares.

Lolli app en Frankrijk

Betalen met bitcoin staat in Nederland en ook wereldwijd in de kinderschoenen. Niettemin zijn er genoeg bedrijfjes die de drempel zo laag mogelijk willen maken.

Zo maakt eerder dit jaar de app Lolli een samenwerking bekend met oa supermarktketens Walmart, Safeway en Petco. Zodra je met bitcoin afrekent, krijg je 3,5% van je geld terug bij maar liefst 900 winkels.

Eerder deze week in het nieuws: Bitcoin (BTC) geldt vanaf begin 2020 bij ruim 25.000 verkooppunten in Frankrijk als betaalmiddel.

Het gaat om ruim dertig winkelketens die de handen ineen sluiten, waaronder ook de in Nederland bekende Decathlon en Foot Locker.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...