Bitcoin (BTC) weggegeven als verrassing? Met Flitz kun je Lightning giftcards versturen

Vorige week kon je een uitgebreide uitleg lezen over het Bitcoin Lightning Netwerk. Er zijn veel leuke dingen te doen met deze razendsnelle en goedkope betalingen. Zo is er ook iemand die een website heeft ontwikkeld waarmee jij iemand satoshi’s kan schenken in de vorm van giftcards.

Bitcoin Lightning Network

Maar eerst nog even kort: met het Lightning Network betaal je als het ware buiten de Bitcoin blockchain om door betaalkanalen te openen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Pas als je de betaalkanalen sluit, wordt de balans op de mainchain gesettled. Hierdoor kun je hele kleine beetjes BTC versturen door deze betaalkanalen in een netwerk van peers. Deze BTC kun je dus ook aan iemand anders schenken, iets wat met euro’s en dollars in kleine bedragen problematisch kan zijn én lang kan duren.

Het idee heet Flitz.cards. Als je al een Bitcoin Lightning Wallet hebt, kun je hier zelf heel eenvoudig mee aan de slag. Voor de mensen die zich nog niet aan Lightning gewaagd hebben, zijn er genoeg opties om mee te beginnen. Bekende Lighting wallets zijn Breeze (non-custodial) en Blue Wallet (custodial). Voor mensen met een eigen node, zijn Zap en Zeus beide bekende opties.

Als je al zo’n wallet hebt, kun jij een vriend (die Lighting nog niet kent) een bedrag in sats cadeau sturen! Hij krijgt in zijn email een stappenplannetje om deze satoshi’s te kunnen claimen.

Flitz.cards

Het werkt als volgt: jij, als persoon die deze satoshi’s weggeeft, betaalt op de website het gewenste bedrag vanuit jouw Lightning wallet. Vlak voordat je dit doet, vul je een e-mailadres in van de ontvanger.

Vervolgens wordt deze satoshi claimbaar met een soort van omgekeerd factuurtje. Zo kan de desbetreffende persoon dus wél Bitcoin (BTC) krijgen, terwijl hij nergens van af weet en niet voorbereid hoeft te zijn.

Op zijn email komt vervolgens een voucher binnen met een simpele uitleg. Op dit moment zijn voor de ontvanger niet alle wallets geschikt. Je moet er eentje downloaden die lnurl ondersteunt. Dit zijn bijvoorbeeld de Blue Wallet, Lightning Wallet, Wallet of Satoshi, Phoenix en Zap.

Maar alles hierover staat duidelijk omschreven in de voucher zelf. Als je de stappen hierin volgt kan er niets mis gaan.

Bitcoin (BTC) weggegeven als verrassing? Met Flitz kun je Lightning giftcards versturen

Met het volgen van deze drie stappen, heb jij iemand aan Lightning geholpen. Stuur hem ook onze uitleg over Lightning door en zo komen we steeds iets dichter bij een decentrale samenleving.

Overigens: de bovenstaande giftcard bevat 3000 sats. Ben jij de gelukkige winnaar van deze giftcard? Laat het ons weten in onze Telegram chat en deel jouw ervaringen! Werkt de QR-code niet meer? Helaas.. iemand is jou al voor geweest.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTClightning