Bitcoin Lightning #20: Traden met BTC via Lightning zónder account

Bitcoin zette meer dan een decennium geleden de toon voor een financiële decentrale toekomst. Met de komst van het Lightning Network kan deze toekomst heel anders ingericht worden dan dat nu gebeurt.

Vandaag kijken we in de Hup Lightning serie naar lnmarkets. Dit is een exchange waar je via het Lightning Network kunt handelen. Daarmee werkt het compleet anders dan beurzen zoals Binance en Kraken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin Lightning Network

Lightning is de tweede laag bovenop Bitcoin. Het is een netwerk dat volledig bestaat uit peer-2-peer betalingen. Door middel van betaalkanalen en kleine beetjes sats die door het netwerk worden geroute, kan iedereen razendsnelle en goedkope bitcoin betalingen doen.

Lees vooral de analogie van de kralenketting en de barrekening eens door als je niet bekend bent met 'LN'. Of neem een kijkje op onze 101 over het Lightning Network.

Ontwikkelaar Romain Rouphael heeft hiermee iets geniaals gebouwd: LNmarkets. Dit is het eerste volledig Lightning-powered Bitcoin handelsplatform. Je kunt hier (met hefbomen) traden en speculeren op de prijs van Bitcoin.

Ze hebben dus een stukje Decentralized Finance (DeFi) bovenop Bitcoin gebouwd. Je hebt geen email nodig om je te registreren en er zijn ook geen KYC procedures die je moet doorlopen. Je kunt direct jouw BTC connecten met het platform via jouw eigen Lightning Wallet.

Handelen met eigen node

Er is een maximale margin beschikbaar om per node mee te handelen. Op dit moment staat dit om 1.000.000 sats per node. Dat komt neer op ongeveer $50. Je kunt dus direct vanaf jouw eigen node BTC margin traden.

Waar Bitcoin vaak de kritiek krijgt dat je er vrij weinig mee kunt (bouwen), laat Lightning zien dat het de toepassingen op Bitcoin enorm uitbreidt.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author="LNMarkets"]Dit is nog maar het begin: het Lightning Network gaat door alle grote financiële instellingen gebruikt als settlement rail gebruikt worden[/penci_blockquote]

Het voordeel van dit platform is dat het volledige non-custodial is. Je hoeft niet bang te zijn dat de exchange gehackt wordt of offline raakt. Jij bent hoe dan ook de baas over jouw eigen BTC (zolang je geen orders open hebt staan).

Je Lightning Node (of wallet) wordt daardoor een soort van handelsaccount. En dit account is dus volledig anoniem. En omdat het Lightning Network razendsnel is, kun je het platform op een hele andere manier gebruiken.

En dit is nog maar het begin: met de komst van nieuwe protocollen die momenteel in ontwikkeling zijn, zoals RGB, zal elk type asset zoals USD, goud en aandelen op het Lightning Network beschikbaar zijn voor razendsnelle en kostenefficiënte uitwisseling.

Op research.ito.am is meer te lezen over dit innovatieve product. Wil je graag doorpraten over Lightning, kom dan vooral naar onze Telegram chat en praat gezellig mee!

  By Arend Hubach

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  bitcoin etf Bitcoin
  BlackRock en Fidelity’s Bitcoin ETF’s Verbrijzelen Records met $3 Miljard Binnen 17 Dagen

  De lancering van de spot bitcoin exchange-traded funds (ETF's) van BlackRock en Fidelity, respectievelijk IBIT...

  Gary Gensler Nieuws
  Bloomberg Analist Eric Balchunas: “Gary Gensler is de Drijvende Kracht Achter de Bitcoin Boom”

  Analisten kijken al lang uit naar het moment dat bitcoin zijn hoogste waarde ooit weer...

  Joe Biden Nieuws
  Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

  In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

  Nieuws
  Bitcoin Update: Onstuitbare Golf Kan Koers Verder Opblazen

  In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin een ongekende stijging doorgemaakt van ruim 21%, een...

  chainlink Nieuws
  Waarom Chainlink Wel Eens de Eerstvolgende Crypto met Eigen ETF Kan Zijn

  Sommige analisten voorspellen een snelle lancering van een nieuw exchange-traded fund (ETF) dat gericht is...

  Lees meer