Bitcoin Lightning Torch voor vierde keer gestolen in ruim week tijd

Bitcoin Lightning Torch voor vierde keer gestolen in ruim week tijd

Sinds vorige week gaat de tweede versie van de beroemde Bitcoin Lightning Torch weer de hele wereld over. Deze is echter niet zo succesvol als de Torch van vorig jaar. In slechts 8 dagen is de fakkel namelijk al vier keer gestolen door oneerlijke deelnemers.

Bitcoin Lightning Torch

Twitteraar hodlnonaut startte vorig jaar een sociaal experiment: een reeks aan transacties op het Lightning Network. Toen werd de reeks omgedoopt tot de ‘Lightning Torch’. Nu is versie twee aan de gang: LNTrustChain2.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De actie is simpel: je stuurt een verzoek naar de huidige ‘bezitter’ van de laatste transactie. De bezitter van de LNTrustChain kiest een nieuwe ontvanger uit. Zo krijg je een reeks aan transacties.

Een ieder die meedoet voegt 10.000 satoshi’s (0.00010000 BTC) toe aan de reeks. Het aantal satoshi’s die de chain waard is loopt dus op per transactie. Hoe langer de actie duurt, hoe meer BTC de TrustChain waard is.

Gestolen

Om de keten in stand te houden, ben je als deelnemers verplicht om de fakkel door te geven aan een volgend persoon. Deze persoon kan het geld echter ook gewoon in eigen zak steken zonder de factuurtjes van andere personen te honoreren.

Deze tweede Lightning Torch is nu al 4 keer gestolen door verschillende pseudonieme Twitteraar.

Deze situatie laat weer zien dat een systeem zonder tussenpartijen wel een heel handig kan zijn.

De community van Lightning Network enthousiastelingen bliezen de Torch nieuw leven in door deze uit eigen zak weer 'aan te steken' met nieuwe Bitcoin.

De eerste keer trok de Lightning Torch veel aandacht. Veel bekende mensen, zoals Jack Dorsey, Miss Universe Rosa-Maria Ryyti, Andreas Antonopoulos en vele andere bekende Bitcoiners deden hieraan mee.

Er was ook een mooi symbolische moment bij de eerste Lighnting Torch. Een Iraanse Bitcoiner gaf de digitale fakkel door aan een Israëlische Bitcoiner. Deze specifieke transactie kwam op een moment dat beide landen het nieuws domineerden vanwege politieke onrust.

Bron: Bitcoinist

Lees meer over:
Bitcoin BTC lightning

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties