Bitcoin Lightning Torch (op bijzondere manier) in handen van Jack Dorsey

Jack Dorsey heeft gisteren de Bitcoin Lightning Torch ontvangen. Het gebeurde echter nogal op een bijzondere manier, gezien de CEO van Twitter hier niet expliciet om heeft gevraagd.

Dit jaar gaat er opnieuw een ‘originele versie’ van de Lightning Trust Chain de wereld over. De bedenker van het idee is Hodlonaut. Vorige maand kwam hij met de tweede editie van de Torch.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin Lightning Torch

Hodlonaut lanceerde beide Lightning Torches met een hele eenvoudige instructie. De volgers van zijn twitteraccount konden hem een factuurtje sturen voor een Lightning betaling.

Hodlonaut begon met een bedrag van 100.000 satoshi, wat gelijk staat aan minder dan $10. De ontvanger herhaalt het proces en vraagt facturen voor 110.000 satoshis.

De eerste 100.000 zijn is het ontvangen bedrag van Hodlonaut en de extra 10.000 als een gebaar van vertrouwen naar de volgende persoon in de keten. Zo wordt de Trust Chain bij iedere tussenpersoon een stukje meer waard.

De eerste Lightning Torch kwam terecht in (minimaal) 54 landen. Er waren een aantal belangrijke en bekende personen die hieraan meededen. Onder andere de oprichter van LinkedIn Reid Hoffman, Miss Finland en ook Jack Dorsey kregen de Torch in handen.

Nieuwe versie

Er gaat op dit moment dus een tweede versie rond over de aarde. Niet iedereen lijkt echter te snappen hoe het precies werkt. Xavier Iturralde is de oprichter van Pictosis, een blockchain startup. Hij stuurde Jack Dorsey afgelopen zondag namelijk de Torch via de Tippin browser extensie.

Zoals je in bovenstaande tweet kunt lezen zorgt dit voor gefronste wenkbrauwen. Jack Dorsey heeft nu de Torch in handen zonder dat hij het zelf door heeft.

Dorsey staat bekend als fan van Bitcoin en in het bijzonder het Lightning Network. De Torch is ongetwijfeld in goede handen. Itturalde krijgt echter veel kritiek te verduren omdat hij zich niet aan de afspraak hield.

Betalingen met factuurtjes

Het is de bedoeling dat de satoshi’s verstuurd worden middels invoices (factuur, red.). Met een tip functie geef je ze feitelijk gezien weg als fooi.

Hoewel je kunt verwachten dat Dorsey de Lightning Torch gewoon zal doorgeven, is hij dat op de manier waarop hij het ontving niet verplicht.

Hoewel een factuur ook niet bindend is, is het op zijn minst een statement om te laten weten dat je actief mee wilt doen met het initiatief.

De tweede Lightning Trust Chain is al lang niet zo succesvol als de eerste versie. Het bedrag is al minstens vier keer gestolen sinds het initiatief vorige maand begon.

Bron: BeInCrypto

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTClightning