‘Liquid lijkt op Bitcoin (BTC), maar je kunt er meer mee’, aldus Blockstream

Bitcoin is de laatste tijd bijna meer in het nieuws als settlement layer dan als payment layer. Blockstream werkt aan een van de sidechain van bitcoin. Liquid, want zo heet deze sidechain, is de afgelopen jaren een van de meest toonaangevende namen geworden.

Bitcoin en Liquid

Allen Piscitello, de onderdirecteur van Blockstream, praatte in de podcast van Stephan Livera over dit ecosysteem en de verhouding die het heeft tot Bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Liquid is publiek toegankelijk. Het lijkt heel erg op Bitcoin en je kunt er van alles mee doen. Onder andere het uitbrengen van activa en ze peggen (of: vastzetten) van een andere waarde aan deze asset. Je kunt ook transacties doen en dat allemaal zonder de goedkeuring van de rest van het netwerk. Het enige dat je nodig hebt is een beetje LBTC om de transactiekosten te kunnen betalen.”[/penci_blockquote]

De ondernemer vertelt ook dat Liquid de gebruikers helpt om bepaalde informatie af te schermen van de buitenstaanders. In Bitcoin staat alles over het algemeen openbaar.

Dit is volgens hem ook precies de reden waarom ‘whale alerts’ zo veel aandacht krijgen. Dit soort informatie ‘lekt’ naar buiten en daardoor kun je als whale je potentiële goede positie (in de markt) verliezen.

Hij voegt er nog het volgende aan toe:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Vertrouwelijke transacties zijn heel belangrijk om er zeker van te zijn dat concurrenten zich niet tegen jou kunnen opstellen. Mensen die tegen jou in willen traden, hoeven niet per se te weten wat er bij jou plaats vindt.”

“Als je een transactie op Liquid ziet, zijn de bedragen afgeschermd. En ondanks dat, kan dit bedrag wel geverifieerd worden middels de cryptografische bewijzen die er bij horen.”[/penci_blockquote]

Plannen van Blockstream

Piscitello deelt ook het lange termijn plan dat Blockstream heeft met het Liquid Netwerk.

Het bedrijf wil een cross-platform handel mogelijk maken zonder dat het hiervoor fondsen van gebruikers in beheer moet nemen. Een non-custody oplossing dus.

Tot slot waarschuwt hij de luisteraars van de podcast voor scammers en oplichters. Zij kunnen namelijk ook een token op het netwerk creëren. Hiervan kan eenvoudig misbruik gemaakt worden.

Hij voegt er aan toe dat het “aan de investeerders is om begrijpen wat ze kopen”. Blockstream doet haar best om een infrastructuur te bouwen waar de gebruikers beschermd zijn tegen deze soorten scams.

Bron: AMBCrypto