Geluksvogel steekt $178.500 uit loterij in Bitcoin (BTC) en pakt 65% winst

Geluksvogel steekt $178.500 uit loterij in Bitcoin (BTC) en pakt 65% winst

Een inwoner van Illinois heeft $500.000 gewonnen met de loterij. Tot zo ver op zich niets bijzonders, zou je zeggen. Een Redditor met de naam Joxnlol laat echter weten dat hij de helft van dit bedrag in Bitcoin (BTC) heeft gestopt.

Bitcoin loterij

Hij post op reddit een foto van zichzelf met het onderschrift: “Did this. Then put half into BTC in May. Remind me in 8 months if I f****d up.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op de foto is te zien dat hij het bedrag al in april dit jaar won. Hij geeft aan dat in mei direct de helft heeft omgezet in BTC. Inmiddels mag hij dus al een winst van 65% noteren.

Geluksvogel steekt $178.500 uit loterij in Bitcoin (BTC) en pakt 65% winst

In een vervolg op zijn eerste bericht laat Joxnlol weten zijn cryptomunten minimaal één jaar te gaan hodlen.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]“Ik heb niet de intentie om iets van mijn BTC het komende jaar te gebruiken. Ik heb geld apart gezet voor noodgevallen, een deel is voor mijzelf en een deel gaat naar tattops. De enige aankoop die ik heb gedaan is dat ik een nieuwe auto heb gekocht. Tot slot heb ik heb een deel in de aanbetaling van mijn huis gestopt.”[/penci_blockquote]

Overigens krijgt Joxnlol geen $500.000, maar 'slechts' $357.000 omdat hij nog een heel deel moet afstaan aan de belastingdienst. Dat betekent dat hij voor $178.500 aan Bitcoin kocht.

Reddit over BTC

Reddit stroomde al snel vol met reacties op het bericht. Aan de ene kant maken mensen grappen dat hij het volledige bedrag in Bitcoin had gestopt. In dat geval had hij op zijn hele bedrag een winstpercentage te pakken gehad.

Er was ook een groep redditors die de man waarschuwt om niet met gezicht en naam online te komen. Hierdoor is hij namelijk een potentieel doelwit voor criminelen.

Joxnlol vertelt dat hij zijn Bitcoin bewaart op de Robinhood app. Hij geeft aan een afweging te maken. Aan de ene kant is er een risico om de toegang tot de cold-storage wallet te verliezen. Aan de andere kant is er het minpunt dat hij een derde gecentraliseerde partij moet vertrouwen.

Alsof het ook nog niet genoeg is, deelt hij ook nog een en het winnende lot om te bewijzen dat hij écht de winnaar is van de eerste foto.

Geluksvogel steekt $178.500 uit loterij in Bitcoin (BTC) en pakt 65% winst

Geluksvogel steekt $178.500 uit loterij in Bitcoin (BTC) en pakt 65% winst
Bron: imgur via Reddit

Er zijn ook veel internethelden die van de mogelijkheid gebruik maken om Bitcoin te promoten. Ze willen duidelijk maken dat BTC écht geld is en niet zomaar een loterij.

Dit onderscheid is volgens hen belangrijk: de dollars die de geluksvogel wint komen van de loterij. Het hebben van Bitcoins heeft niets met een loterij te maken.

Bron: Cointelegraph

Lees meer over:
Bitcoin BTC

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties