Bitcoin (BTC) marktplaats breekt handelsrecord van $30 miljoen en nadert LocalBitcoins

Bitcoin (BTC) marktplaats breekt handelsrecord van $30 miljoen en nadert LocalBitcoins

Peer-to-peer platform Paxful heeft een nieuw wekelijks handelsrecord behaald. Vandaag was op CoinDance te zien dat de P2P Bitcoin markplaats in de week van 23 november voor $30 miljoen aan trades heeft verwerkt. Daarmee blijft Paxful gestaag groeien, zoals het dat doet sinds het haar deuren opende.

Bitcoin handel

Het gaat om een record in dollar waarde. Op 2 maart van dit kalenderjaar werden er 6.000 BTC verhandeld. Het huidige record gaat om het volume in dollars, wat dus zo'n $30 miljoen betreft. Dit komt neer op bijna 3500 BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[caption id="attachment_50873" align="alignnone" width="1422"] Handelsvolume Paxful[/caption]

Bitcoin (BTC) marktplaats breekt handelsrecord van $30 miljoen en nadert LocalBitcoins

Paxful is een platform waarop mensen met elkaar in een over-the-counter deal kunnen sluiten. Dit staat ook wel bekend als OTC, een uitwisseling van cryptomunten die buiten het orderboek om gaat.

Het verbindt gebruikers met elkaar om Bitcoin te kopen en verkopen middels cadeaubonnen, Paypal, binnenlandse bankoverschrijvingen en andere betaalmethoden.

Het is overigens een gedecentraliseerde en non-custodial oplossing. Naar verluidt zijn er in de loop van de jaren transacties gedaan met meer dan 70 verschillende nationale valuta's.

Paxful en LocalBitcoins

Hoewel Paxful sinds 2015 een consistente groei doormaakt, maakte concurrent LocalBitcoins.com een nog extremere groei door qua piekvolumes. Deze waren voornamelijk aanwezig in de bull-run in de winter van 2017.

[caption id="attachment_50874" align="alignnone" width="1462"] Handelsvolume LocalBitcoins[/caption]

Bitcoin (BTC) marktplaats breekt handelsrecord van $30 miljoen en nadert LocalBitcoins

Het volume van LocalBitcoins hangt al geruime tijd tussen de $40 en $60 miljoen per week. Langzaam maar zeker komt Paxful in de buurt van de marktleider. Helemaal nu duidelijk te zien is dat sinds oktober het handelsvolume bij LocalBitcoins enorm is gedaald.

KYC procedure bij non-custodials

Dit heeft te maken met de know-your-customer (KYC) procedure die is ingevoerd. Schijnbaar schrikt dit de handelaren af, waardoor ze terecht komen bij platformen zoals Paxful.

Zoals je kon lezen heeft Paxful een niche te pakken door de uitwisseling van cadeaukaarten tegenover Bitcoin mogelijk te maken. De site onthult dat Amazon-cadeaubonnen momenteel het populairst zijn, gevolgd door eBay, Steam en iTunes.

Een andere concurrent LocalEthereum heeft onlangs een rebrand ondergaan naar de naam LocalCrypto. Zij bieden ook Bitcoin handel aan, waardoor de concurrentie als maar toeneemt. Ook namen zoals Hodl Hodl en Bisq winnen terrein.

Luister ook het interview met de CEO van de open-source (en decentrale) exchange Hodl Hodl. Max Keidun vertelt in een podcast meer over de KYC procedure die zij expres níet doorvoeren. Beluister zijn verhaal in onderstaand interview.

Bron: Cointelegraph

Lees meer over:
Bitcoin BTC paxful peer-to-peer

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties