‘Bitcoin van veiling Amerikaanse politie is oorzaak dump naar $9.312’ aldus analist

De US Marshals Service veilde eerder deze week miljoenen aan Bitcoin, waarvan een deel afkomstig is van drugsgeld. Is deze verkoop de oorzaak van de crash van gisteren?

Bitcoin daling

Als je het Bitcoin nieuws een beetje hebt gevolgd, zijn er twee opvallende dingen gebeurt die met elkaar in verband te brengen zijn. De prijs van BTC daalde van $10.000 naar $9.312 en de Amerikaanse Marshals Service kondigde aan dat het $37 miljoen aan BTC heeft geveild. Een analist van eToro ziet een relatie tussen beide nieuwtjes.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Simpel gezegd, de prijsdaling van bitcoin gisteren was te wijten aan een dump in de markt,” vertelde Simon Peters van eToro aan Decrypt.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Dit volgde op een aankondiging van de United States Marshals Service eerder deze week waarin stond dat ze ongeveer 4.000 BTC (ongeveer $37 miljoen) hadden verkocht die in beslag waren genomen uit strafzaken.”[/penci_blockquote]

Op 18 februari verkochten de Amerikaanse Marshals 4.041 Bitcoin die autoriteiten in beslag hadden genomen. Lees hierover meer in de originele berichtgeving.

Elke geïnteresseerde partij kon zich aanmelden voor de veiling. Deelnemers moesten wel $200.000 borg betalen. Ook was er goedkeuring nodig van de USMS om mee te doen, ze willen immers niet dat de BTC in ‘verkeerde’ handen komt.

Afkomst geld

Een deel van het geld was gerelateerd aan de verkoop en distributie van drugs. Zo ging er bijvoorbeeld voor meer dan $200.000 aan crypto verkocht van een drugsdealers uit Alabama in de verkoop.

Tyler Lee Ward en Henry Long Nguyen werden in mei 2019 gevangengezet wegens “samenzwering met de verkoop van de drug Alprazolam”, volgens een persverklaring van het ministerie van Justitie.

“Analisten vreesden dat de winnaar van de veiling het geld mogelijk zou kunnen winnen verkrijgen door de bitcoin op een pen markt op een beurs te verkopen. De munten werden namelijk onder de marktprijs verkocht,” zei Peters.

Alert

Whale Alert tweette dinsdag dat 6.000 Bitcoin van een onbekende wallet naar Bitfinex is overgedragen. Dat is een Twitter-account die opvallend grote transacties op verschillende blockchains volgt en meldt. Er gingen direct geruchten dat dit met deze zaak te maken zou hebben.

De veiling ging echter over iets meer dan 4.000 Bitcoin die verdeeld was in verschillende biedingen. Paolo Ardoino, de CTO van Bitfinex, meldde na enkele uren dat het hierbij ging om een interne transactie van de cold naar de hot wallet

Bron: Decrypt

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

  By Arend Hubach

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

  Binance heeft succesvol $4,4 miljard aan digitale activa teruggehaald voor gebruikers die fouten maakten bij...

  Nieuws
  CEO Buckley van Vanguard gaat met pensioen, stapt de miljardenbeheerder nu wél in bitcoin ETF’s?

  Tim Buckley, de CEO van Vanguard Group, gaat aan het einde van 2024 met pensioen....

  Nieuws
  Crypto Mom: “Financiële systeem moet decentraliseren”

  Hester Peirce, een commissaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is van mening...

  Nieuws
  Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

  New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

  Nieuws
  Donald Tump investeert miljoenen dollars in memecoins?

  Het crypto-portfolio van Donald Trump vertegenwoordigt momenteel een waarde van 6,6 miljoen dollar. De op...

  Lees meer