Bitcoin minen met overtollige kernenergie? Oekraïne laat proefballon op

Oekraïne overweegt haar energieoverschot te gebruiken om Bitcoin (BTC) te minen. Het land kampt met stroomoverschotten uit kerncentrales. Daardoor lekt er stroom uit het net weg, terwijl de kale stroomprijs laag ligt.

Bitcoin mining en Oekraïne

Zonde, vindt ook de minister van Energie van het land, zo meldt FXStreet. Het land streeft een ‘digitale economie’ na en het minen van Bitcoin is onderdeel van de overheidsagenda. Goedkope stroom helpt bij het winstgevend maken van mining.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De minister zegt in een Facebook-post onder meer:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Een van de oplossingen is om overtollige stroom te gebruiken voor het delven van cryptovaluta. Daarmee hoeven we de capaciteit van de kerncentrales niet te verlagen. Bovendien kunnen bedrijven extra inkomsten genereren hiermee’.[/penci_blockquote]

Als eerste stap is staatsbedrijf Energoatom gevraagd te onderzoeken wat het verdienmodel is voor het minen van Bitcoin en andere cryptovaluta.

Energiecentrales

Het inzetten van overtollige (groene) stroom om Bitcoin te minen is niet nieuw.

Onder meer in de staat New York zijn er diverse (oude) energiecentrales die hiermee nieuw leven in zijn geblazen. Daarmee genereren energieleveranciers extra inkomsten naast hun normale bedrijfsactiviteiten.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...