Bitcoin miners die te dure S17’s en T17’s kochten bij Bitmain krijgen vergoeding

De grootste Bitcoin miner producent Bitmain heeft bekend gemaakt dat ze hun klanten tegemoet gaan komen. De afgelopen tijd hebben ze een flinke oplage van de Antminer S17+ en de T17+ verkocht. Echter werd er tijdens de verkoop een prijs verandering doorgevoerd.

In een blogpost die gisteren (14 april, red.) is gepubliceerd, maakt Bitmain bekend dat ze met terugwerkende kracht de ‘gedupeerden van de duurdere prijs’ tegemoet gaan komen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin miner producent Bitmain

Bitmain produceert application specific integrated circuits (ASIC’s). Dit zijn rigs die speciaal bedoeld zijn voor het minen van Bitcoin en deze machines zijn niet te gebruiken voor andere toepassingen.

Iedereen die tussen halverwege februari en eind april deze rigs koopt, krijg een coupon als compensatie voor de duurdere prijs, meldt Cointelegraph.

Als de rigs na 13 april zijn verzonden, maar de klant de oorspronkelijke en hogere prijs heeft betaald, ontvangt de koper na de verzending een coupon. Opmerkelijk is dat Bitmain aangeeft dat ze de coupons (pas) voor het einde van 2020.

De kortingsbonnen zijn niet inwisselbaar of zomaar uit te cashen. Ze kunnen alleen worden afgetrokken van de kosten van de aankoop van nieuwe miners en accessoires die worden verkocht op de officiële website van Bitmain. De waarde van een coupon kan oplopen tot een korting van 10% op de bestelling.

Verkoop S19

De S17’s en T17’s die van prijs zijn veranderd, zijn niet de nieuwste apparaten in de reeks van Antminers. Enkele weken geleden verkochten ze binnen een etmaal hun hele voorraad aan nieuwe S19 miners. Deze gingen vooralsnog alleen naar hun klanten uit China toe.

De verkoop voor klanten buiten het Aziatische land worden pas op een later moment verwacht. De levering van deze producten is overigens pas ná de halving, die over een krappe maand gaat plaatsvinden.

Overigens liet Coinmetrics zien dat op basis van de nonce die miners generen goed te zien is dat er steeds meer partijen overschakelen naar de S17 Antminers.

Kom ook eens langs in onze Telegram chat en discussieer mee over al het nieuws!