Canadese Bitcoin miner tegengewerkt bij import Amerikaanse elektriciteit

Public Citizen, een groep die opkomt voor Amerikaanse belangen, wil een stokje steken voor de export van Amerikaanse elektriciteit. Ze willen voorkomen dat het Canadese bedrijf DMG Blockchain zijn bitcoin mining faciliteiten aansluit op het Amerikaanse elektriciteitsnet.

Candese Bitcoin miners

Dat blijkt uit een brief die donderdag werd gepubliceerd. Hierin smeekte de non-profitorganisatie bij het Amerikaanse ministerie van Energie om in te grijpen. Ze willen dat DMG Blockchain de Amerikaanse elektriciteit niet zomaar naar Canada mag exporteren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tyson Slocum, directeur van het energieprogramma van het kantoor, en David Arkush, directeur van het klimaatprogramma, zijn hier op tegen en klommen in de pen.

DMG Blockchain heeft de capaciteit voor het minen van Bitcoin de afgelopen maanden flink uitgebreid. Op 27 mei voegde het bedrijf nog eens 1.000 nieuwe M30’s toe aan hun farm. Dit zijn rigs van fabrikant Whatsminer.

Twee dagen later vroeg het bedrijf toestemming om Amerikaanse elektriciteit te exporteren. Het schreef dat ze hun verbruik van 15 megawatt het komende jaar zal groeien tot 60 megawatt.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”De situatie rondom DMG is uniek omdat het een eerste poging van een mining bedrijf is die elektriciteit vanuit de Verenigde Staten naar Canada wil importeren om aan de energiebehoeften te voldoen.”[/penci_blockquote]

Exporteren elektriciteit

Slocum en Arkush zeiden dat energiebedrijven in de staat Washington andere miners hadden verboden omdat hun impact op het net te groot zou zijn. En Washington ligt tegen het British Columbia aan, het gebied waar DMG vanwege de waterkrachtcentrales gevestigd is.

Ze suggereerden ook dat de toepassing van DMG de wetgeving kan omzeilen die de uitvoer van elektriciteit verbiedt. Ze zien een gevaar in de ‘enorme’ energieverspilling van mining en de impact ervan op de lokale energieprijzen. Ook zou het de introductie van hernieuwbare energiebronnen en ook het klimaat verstoren.

Ze waarschuwden het ministerie dat een goedkeuring een ‘rush’ zou kunnen veroorzaken. Ze zijn bang dat als DMG over de dam is, er veel andere buitenlandse miners zullen volgen die Amerikaanse elektriciteit willen exporteren.

DMG Blockchain laat echter weten dat ze al via externe makelaars Amerikaanse elektriciteit opkopen. De COO van het bedrijf schrijft ook dat deze brief de mining industrie demoniseert.

Bovendien beweert hij ook dat de waakhond negeert dat de waterkrachtcentrale bij de Pacific Northwest meer elektriciteit produceert dan de lokale bevolking kan gebruiken. En die overmaat is tijdens COVID-19 alleen maar groter geworden.