Bitcoin (BTC) miners draaiden 380 miljoen euro omzet in maand april

Bitcoin miners genereerden in april 8% meer bruto omzet in vergelijking tot maart, zo blijkt uit onderzoek van The Block. Dat herstel is te verklaren met een hogere Bitcoin (BTC) prijs.

Bitcoin (BTC) miners in april

Voor de maand april komt het neer op $412,5 miljoen aan bruto omzet voor belastingen, omgerekend €380 miljoen. In de maand maart lag de omzet 8% lager.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De onderzoekscijfers komen wel met een grote aanname: namelijk dat miners direct hun BTC op de markt verkopen. De opbrengst van de BTC is ook gebaseerd op de slotkoers van die specifieke dag.

We mogen dus aantekenen dat de totalen grove schattingen zijn met een bepaalde foutmarge. Want niet elke miner verkoopt 100% van zijn BTC en miners (of hun brokers) verkopen gedurende de dag natuurlijk hun BTC.

Bitcoin (BTC) miners draaiden 380 miljoen euro omzet in maand april

Block rewards

Het leeuwendeel van de opbrengsten zijn toe te schrijven aan de beloning voor elk gevonden block. Dat is tot de komende halving nog 12,5 BTC per block, circa 125.000 dollar tegen de huidige marktprijs.

Vanaf hoogstwaarschijnlijk aanstaande maandag 11 mei gaat deze reward doormidden: 6,25 BTC per gevonden block, ca. 62.500 dollar tegen de huidige marktprijs. Zoals is te zien vertegenwoordigen de transactiefees een significant klein deel van de inkomsten.

Block rewards versus fee

Deze vergoedingen betalen gebruikers aan miners om éérder in een transactieblock ‘meegenomen’ te worden. Betaal je bijvoorbeeld 3 satoshi per byte, dan duurt het – veel langer – voordat je BTC aan is gekomen bij de ontvanger.

Het is ook een interessante vraag voor de bitcoin community: naarmate de block rewards de komende decennia om de circa vier jaar halveren, kan het netwerk dan draaien op enkel de fees?

Kom ook eens langs in onze Telegram chat om mee te praten over het nieuws!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...