Bitcoin miners verdienden in september gezamenlijk $328 miljoen

Bitcoin miners verdienden in september gezamenlijk $328 miljoen

Bitcoin miners verdienden met z'n allen bij elkaar in september naar schatting $328 miljoen. Dat is een daling van 11% ten opzichte van augustus, blijkt uit data van Coin Metrics.

Verdiensten voor Bitcoin miners

De lichte omzetdaling komt voornamelijk door de daling van de spotprijs van Bitcoin. Die sloot de maand 8% lager af, tegenover een groei van 25% in juli en augustus.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De inkomsten van miners, de block reward, bestaat uit twee componenten:

Het was de afgelopen maand niet overdreven druk in de mempool. Deze tx fees brachten in september $26 miljoen op. Dat was ongeveer 8% van de totale omzet. En dit was dan weer 2% minder dan in augustus, toen het nog 10% van de totale vergoeding omvatte.

Bitcoin miners verdienden in september gezamenlijk $328 miljoen

Percentage aan fees

Met name het percentage van de transactie vergoedingen op het totaal aan inkomsten zit sinds april in een sterke opwaartse trend. Dit heeft natuurlijk te maken gehad met de halvering van de subsidie, maar ook met een toenemende drukte op het netwerk.

Bitcoin miners verdienden in september gezamenlijk $328 miljoen

Hoe groter het aandeel van de inkomsten uit vergoedingen zijn, hoe beter dat is voor de veiligheid van het netwerk. De block subsidie zal immers langzaam naar nul toe gaan en ooit zal Bitcoin volledig op deze fees moeten gaan werken. Tot het zo ver is, fungeert de block subsidy als extra stimulans om te gaan minen (en het netwerk te beveiligen).

De gemiddelde transactiekosten van Bitcoin stuiterden de afgelopen maand tussen de $1.00 en $5.00. Vind je dit te duur? Dan kun je ook eens naar het Lightning Network kijken, voor goedkopere betalingen.

Als je geen haast hebt kun je ook gewoon 1 sat/byte instellen voor een betaling. Dan duurt het iets langer voordat deze in de blockchain staat, maar betaal je wel de minimale on-chain kosten. Je kunt op deze website checken hoe vol de mempool is.

Wil je doorpraten over het nieuws? Kom eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin BTC mining

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties