Bitcoin (BTC) aan het aardgas met nieuwe toepassing voor mining

Canadese gasbedrijven zetten ongebruikte aardgas in voor het minen van Bitcoin. Voorheen verbrandden ze dit gas nog en lieten ze het ongebruikt los in de atmosfeer. Naast energie uit waterkrachtcentrales is er in Canada nu dus ook opvallende nieuwe energiebron gevonden.

Bitcoin aan het gas

Het minen Bitcoin staat erom bekend dat het veel energie kost. Met een groeiende prijs van de BTC munt, is het steeds rendabeler om de miners aan te slingeren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Onlangs heeft een gasbedrijf in Alberta een manier gevonden om aardgas te gebruiken voor de haar mining activiteiten. Naar verluid gebruiken ze hier per dag 500 kubieke meter gas voor. Dit gas zou normaal ongebruikt blijven.

Het apparaatje heet de Ohmm Datacenter en deze heeft verschillende uitvoeringen. Steve Bearbour legt op Twitter uit hoe het gas wordt ingezet.

De Ohmm laat een motor draaien op dit aardgas en sluit deze vervolgens aan op een alternator. Dit is een reversed motor die elektriciteit genereert. Deze elektriciteit wordt op haar beurt weer ingezet voor de ASIC mining apparatuur.

Francis Pouliot, de man achter de Canadese cryptobeurs BullBitcoin, nam in juli dit jaar al een kijkje op deze locatie. Volgens hem is het gas dat voor deze Ohmm’s wordt gebruikt te duur om te kunnen verkopen.

De gasprijzen zijn in de loop van de laatste jaren enorm gedaald. Dit resulteert in het feit dat het opslaan en transporteren van gas uit afgelegen gebieden niet rendabel genoeg meer was.

Deze illiquide energie kan volgens Pouiliot perfect ingezet worden voor Bitcoin. Er is volgens hem een gigantische vraag naar een toepassing om verdiensten te kunnen halen uit deze natuurlijke grondstoffen.

Betere toepassingen

De enige manier om van dit gas af te komen was door het te laten verbranden en het zo in de lucht los te laten. Het geeft in dat geval nauwelijks energie terug en het vervuilt de atmosfeer. Dit praktijkvoorbeeld bewijst echter wél een nuttige toepassing voor dit gas: Bitcoin mining.

Het verbranden van het gas is een oplossing die bedrijven ook maar voor een bepaalde tijd mogen doen. Ze moeten voldoen aan strikte voorschriften en als een bepaalde limiet is bereikt, moet de gaskraan dicht gezet worden.

Met deze nieuwe oplossing komen er nieuwe business cases voor deze bedrijven. Het gas wordt op een dusdanige manier ingezet dat het ook nog eens de uitstoot van koolzuurgassen vermindert.

Tot slot zorgt deze manier van minen ook voor een grotere decentralisatie van Bitcoin. De mining farms komen niet enkel in de buurt van grote stuwdammen te staan waar met hydrogeneratoren energie wordt opgewekt.

Bron: Bitcoinist