Bitcoin vlaggenschip zet alle zeilen bij om mining markt te heroveren

Bitmain heeft enkele roerige maanden achter de rug. De bitcoin mining gigant zag een dalend marktaandeel nadat slaande ruzie was tussen de twee oprichters.

Met Jihan Wu terug aan het roer van het bedrijf, is de strategie voor de verkoop van de mining machines drastisch veranderd. Op deze manier hoopt het bedrijf weer de overhand te krijgen in de markt, zo meldt Coindesk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) voor Bitmain

Voor het eerst sinds de soap met Micree Zhan was Wu weer aanwezig op een evenement. Het ging om een event dat Bitmain organiseerde in Chengdu, China. In aanwezigheid van een heleboel klanten vertelde hij de nieuwe strategie waarmee Bitmain terrein hoopt terug te winnen.

In essentie is het heel simpel: hij wil miners overhalen om hun producten van Bitmain te blijven kopen.

Het bedrijf zal de risico’s op zich willen nemen die in relatie staan met de cashflow, de volatiliteit van de prijs van bitcoin en de elektriciteitskosten.

Hiermee gaat Bitmain uit van een prijsstijging van bitcoin. Volgend jaar verwachten veel bitcoiners een nieuwe bullmarkt door de ‘geplande’ halving.

Het aanbod aan BTC dat met ieder block in de markt komt, zal dan met de helft afnemen. Of deze halvering daadwerkelijk een nieuwe rally zal veroorzaken (zoals dat het al wel twee keer eerder deed), is natuurlijk geen garantie.

Hoewel het evenement exclusief was voor klanten, laten screenshots zien dat Bitmain drie tactieken heeft bedacht om aantrekkelijk te blijven voor de investeerders achter de mining farms.

Bitcoin kopen in plaats van minen? Neem eens een kijkje bij Bitvavo

Aanbetalingen voor miners

Ten eerste lijkt het erop dat Bitmain zijn eerdere verkoopstrategie heeft aangepast. Eerder moesten klanten vooraf het volledige bedrag voor de apparatuur betalen voor de verzending. Nu is dat mogelijk middels een een reeks van aanbetalingen.

Klanten die bijvoorbeeld 100 tot 999 mining apparaten bestellen, hoeven maar 50 procent af te tikken, terwijl grotere investeerders die meer dan 5.000 eenheden kopen vooraf minimaal 20 procent hoeven te betalen.

Alle overige betalingen moet zeven dagen vóór de daadwerkelijke verzenddatum zijn betaald. Het resultaat hiervan is dat de klanten de cash flow voor de kortere termijn naar Bitmain kunnen verplaatsen.

Lees ook: Chinese politie arresteert ex-medewerker Bitmain, blijkt CEO van concurrent

Co-mining van Bitcoin

Het tweede plan van Bitmain is om zich te richten op miners die wel toegang tot goedkope stroom hebben, maar nog niet voldoende apparatuur hebben om op volle capaciteit te draaien.

In deze gevallen wil het een overeenkomst aanbieden voor ‘co-mining’. Het betreft een traject voor meer dan een jaar.

Hiervoor kunnen bedrijven AntMiner S17- of T17 huren. Bitmain gaat de elektriciteitskosten voor hele jaar dekken op 0,35 yuan ($ 0,05) per kilowattuur, terwijl exploitanten van miners verantwoordelijk blijven voor het onderhoud.

In ruil daarvoor zal Bitmain 75 procent van de winst mogen innen. De co-miner mag dan de resterende 25 procent in eigen zak steken. Als de opbrengsten dan lager zijn dan de elektriciteitskosten, gaan alle gedolven munten naar Bitmain toe.

Met dit plan kan Bitmain opnieuw zijn capaciteit in de mining industrie vergroten. De investeringen in deze industrie kwamen de afgelopen twee jaar op een lager pitje, omdat het bedrijf zich meer richtte op het verkopen van apparatuur.

Opties op prijs BTC

Verder probeert Bitmain de zorgen van miners over de volatiliteit van de prijs van bitcoin weg te nemen door een optie aan te bieden voor iedereen die grote bestellingen plaatsen.

Voor gebruikers die bijvoorbeeld 1.000 stuks van de AntMiner S17 Pro willen kopen (ter waarde van ongeveer $1,5 miljoen) geeft het bedrijf 62 opties weg, in totaal één procent van het orderbedrag voor miners. Met elke optie kunnen klanten op 27 maart bitcoin verkopen tegen een prijs van 35.000 yuan ($5.000).

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Een optie is een recht om binnen een afgesproken periode een bepaald goed te kopen of te verkopen, soms voor een vastgestelde prijs.[/penci_blockquote]

Als de koers van bitcoin op deze datum hoger is dan $ 5.000 blijkt te zijn, bleek deze keuze een verlies op te leveren. Andersom zou dat natuurlijk winst opleveren. Bitmain is de tegenpartij de opdraait voor de kosten.

Kom gezellig langs in onze Telegram chat en praat mee over alles wat met Bitcoin te maken heeft!

Bron: Coindesk

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Nederlandse cryptobedrijven kunnen per 22 april 2024 vergunning aanvragen bij de AFM

  Vanaf 22 april 2024 kunnen aanbieders van cryptoactivadiensten (CASP's) een vergunning of notificatie aanvragen bij...

  Nieuws
  Onchain-data: crypto miners blijven verkopen nu bitcoin halving nadert

  Crypto miners blijven hun bitcoin verkopen nu de halvering van de blocksubsidie nadert, zo blijkt...

  Nieuws
  Bitcoin Update: koers op jacht naar nieuwe records na ongekende stijging

  Wat een bizarre week! De Bitcoin koers is maar liefst 21% gestegen in de afgelopen...

  Nieuws
  “Bitcoin gaat naar $200.000 en dit is de weg er naartoe”

  De bitcoin prijs is naar $64.000 geschoten en volgens sommigen zit er nog behoorlijk veel...

  Gidsen
  El Salvador op virtuele winst van $60 miljoen op bitcoin investering

  El Salvador werd in 2021 het eerste land ter wereld dat bitcoin omdoopte tot wettig...

  Lees meer