Bitcoin mining moeilijkheidsgraad neemt maar liefst 7% toe

Bitcoin mining moeilijkheidsgraad neemt maar liefst 7% toe

De aanpassing van de moeilijkheidsgraad voor het minen van Bitcoin is een van de belangrijkste innovaties achter het succes van de cryptomunt. Naarmate het aantal miners toe- of afneemt wordt deze moeilijkheidsgraad elke 2016 automatisch geüpdate. Gisteren nam dit getal ineens met 7% toe!

Bitcoin mining

Het idee achter deze kalibrerende moeilijkheidsgraad is dat er bij Bitcoin iedere ~10 minuten een block gegenereerd blijft worden. Want: hoe meer miners er zijn, en hoe meer rekenkracht er aan het netwerk wordt bijgedragen en hoe korter deze blocktijd wordt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarom is het nodig dat het protocol zichzelf iedere ~2 weken aanpast. Door het werk van de miners moeilijker te maken, houdt het protocol zichzelf in balans. Dit gebeurt met de zogenoemde mining difficulty.

Bitcoin maakt gebruik van het Proof of Work consensus mechanisme. Zoals de naam al zegt moet er arbeid geleverd worden in de vorm van hashing power. In totaal kan het netwerk nu 121,637,666 tera hashes per seconde verwerken.

Deze keer steeg de mining difficulty van Bitcoin met bijna 7%. De volgende geplande aanpassing van de moeilijkheidsgraad staat gepland voor 21 maart. Naarmate de moeilijkheidsgraad toeneemt, wordt het netwerk veel moeilijker aan te vallen.

Bitcoin mining moeilijkheidsgraad neemt maar liefst 7% toe

Bitcoin halving

Naarmate we ook dichter bij de halving komen is het interessant om te volgen wat er met het netwerk gebeurt. Een veel gehoord narratief is dat de miners er wel eens mee op zouden kunnen gaan houden.

Doordat de beloning voor de miners door de helft gaat, zou het niet rendabel genoeg meer kunnen zijn om door te minen. De oudere en minder efficiënte mining rigs kunnen dan niet meer winstgevend hun werk doen en daarom worden ze dan uitgezet.

Nu blijkt echter dat in aanloop naar de halving van mei dit jaar de hashrate alleen maar toeneemt. Is dit een indicator dat de mining farms allemaal opschalen om zo effeciënt mogelijke apparatuur in huis te hebben vóór de halving plaatsvindt?

Bron: Bitcoinist

Lees meer over:
Bitcoin BTC hashrate halving

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties