Energiecentrale uit New York verkocht al 30% van hun Bitcoin hashrate aan instituties

Een elektriciteitscentrale uit New York maakte een poosje geleden bekend dat ze hun eigen faciliteiten gingen inzetten om bitcoin (BTC) te minen. Inmiddels maakt Greenidge Generation, want zo heet het bedrijf, bekend dat het al tot 30 procent van zijn hashrate heeft verkocht aan institutionele kopers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin mining

In eerdere berichtgeving van 5 maart was te lezen dat de centrale iedere dag zo’n 5,5 BTC wist te minen. Atlas Holding runt de operatie op locatie van meer dan 7000 miners. De Greenidge Generation centrale begon in 1973 als kolencentrale en is later omgeturnd naar een natuurgascentrale.

Het bedrijf maakte vrijdag bekend dat ze al 106.000 terahashes per seconde (TH/s) hebben verkocht aan anonieme kopers. Deze groep zou bestaan uit hedgefondsen en family offices. De deals worden bemiddeld door BitOoda Digital.

Bij de verkoop konden deze partijen ‘hash contracten’ kopen via BitOoda. Intitutionele partijen kunnen zo meedraaien in de wereld van Bitcoin mining, zonder hiervoor een heel stappenplan uit te hoeven voeren.

Het proces van aankoop van hardware en contracten voor goedkope elektriciteit ligt nu allemaal in handen van Greenidge Generation. Je leased dus als het ware enkel de rekenkracht die het oplevert.

Opbrengst

Met de huidige situatie van het Bitcoin netwerk zou 1 TH/s aan hashrate ongeveer 0.00001709 BTC per dag kunnen opleveren. Deze deal brengt voor het totaal aan kopers dus een dagelijkse opbrengst van ongeveer 1,8 BTC in het laatje. De waarde hiervan ligt op ongeveer $ 13.000.

Met de halving voor de boeg, is het aannemelijk dat dit bedrag de komende maanden fors lager uit gaat vallen.

Greenidge wilde de bedragen van de deals niet bekend maken. Grote fabrikanten van bitcoin mining apparatuur hebben onlangs reclame gemaakt voor nieuwe rigs waarvoor je ongeveer $23 per TH/s kunt rekenen.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”CFO Tim Rainey van Greenidge”]”Door soortgelijke hedge opties aan te bieden zoals die er in de traditionele markt al zijn, brengen we de voordelen van energie-efficiënt bitcoin minen van Greenigde naar de institutionele beleggers vanuit heel de Verenigde Staten”[/penci_blockquote]

Begin maart werd gemeld dat Greenidge gemiddeld 5,5 BTC per dag produceerde door 14 megawatt van zijn totale capaciteit van 106 megawatt te gebruiken. De afgelopen weken heeft het extra apparatuur aangesloten.

Kom ook eens langs in onze Telegram chat en praat gezellig mee!