Bitcoin mining pool BytePool stopt met oog op komende halving

De Chinese Bitcoin miningpool BytePool moet zijn activiteiten stoppen. Ondanks de aanzienlijke toename van de hashrate in de afgelopen dagen, schort het de mining activiteiten op.

Bitcoin mining

Maandag meldde lokale Chinese media dat dit besluit is genomen met het oog op de komende halving. Er zou bezorgdheid zijn over het feit dat de mining rewards gehalveerd gaan worden van 12,5 BTC naar 6,25 BTC per block.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Er zijn twijfels over de (toekomstige) winstgevendheid en het feit dat ze pool krap bij kas zit. Dat heeft ze doen besluiten om de mining activiteiten achter zich te laten.

De hashrate van BytePool daalde vorige maand van 4000 petahashes per seconde naar slechts 200 petahashes per seconde.

Er gaan geruchten dat de pool opnieuw opgestart is, maar dan met een focus op altcoins. Maar hierover is echter niet veel bekend, meldt Finance Magnates.

Valarhash beheert twee grote mining pools. De eerste is Bytepool.com en de andere is 1THash.top. Het in Sichuan (China) gevestigde bedrijf levert ook een cloud mining platform met de naam 1Tmining en een software waarmee je mining apparatuur kunt beheren, onder de noemer Nelson.

Beide mining pools stonden in de top tien grootste pools. Op hun hoogtepunt waren ze samen goed voor 9 procent van de totale hashrate van het Bitcoin netwerk.

Bitcoin mining pool BytePool stopt met oog op komende halving

Op BTC.com kun je de huidige stand van zaken bekijken. De top drie wordt gecomplementeerd door Antpool (17,5%), F2Pool (16,2%) en BTC.com (14,9%).

Bytepool is inmiddels al uit de statistieken verdwenen, maar als je terugkijkt naar het gemiddelde van de afgelopen week is te zien dat ze de 12e plek in bezit hadden met slechts 0,66% van de markt.

Hashrate

De recente prijsdaling en de komende halving maakt het voor kleinere partijen moeilijker om rendabel te blijven werken. Ondanks dat de mining difficulty iedere ~2 weken automatisch aanpast, is de mining industrie niet per definitie winstgevend.

Aan de andere kant maakte cryptobeurs Binance vorige week bekend een eigen pool te gaan starten. Details hierover zijn nog niet gecommuniceerd, maar het brengt wel weer meer concurrentie in de markt.

Gisteren werd ook al bekend dat Slushpool een nieuw protocol gebruikt om individuele miners aan hun pool te connecten. Met Stratum V2 moeten miners extra veiligheid en efficiënte krijgen. Bovendien komt in deze V2 ook iets nieuws: ‘job negotiation’. Dit moet ervoor zorgen dat de zeggenschap bínnen een pool ook gedecentraliseerd wordt.

Kom ook eens langs in onze Telegram chat en discussieer gezellig mee over al het nieuws!