Russisch energiebedrijf stapt in de wereld van Bitcoin mining

Een van de grootste aluminium- en energiebedrijven ter wereld gaat zich bezig houden met het minen van Bitcoin (BTC). En+ heeft de afgelopen jaren enkele experimenten gedaan die goed hebben uitgepakt. Het was voor het bedrijf reden om zich officieel te gaan mengen in deze industrie.

Bitcoin mining in Rusland

Dat vertelt Mikhail Khardikov, de financieel directeur van het bedrijf aan CoinDesk. Drie jaar geleden kwam het bedrijf in contact met BitRiver en verkochten ze elektriciteit aan een Bitcoin mining farm in Bratsk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

BitRiver is de eigenaar van de grootste mining locatie van Rusland. Naar verluidt zijn ze goed voor 100 megawatt aan ASIC rigs. Dit staat voor application-specific integrated circuit, wat betekent dat het rigs zijn die speciaal zijn ontwikkeld voor het minen van bijvoorbeeld Bitcoin.

Ze gebruiken de waterkrachtcentrale in de buurt voor de goedkope stroom. Gezien ze graag willen uitbreiden naar aangrenzende regio’s kwam En+ in beeld.

Het beursgenoteerde energiebedrijf is weer een voorbeeld van een groot bedrijf dat de cryptowereld betreedt. In dit geval lijkt het een logische match: En+ is de eigenaar van vier grote waterkrachtcentrales in Siberië. Ze produceren naar verluidt ongeveer 7% van de elektriciteit van het land.

Mining farm

Het interessante is dat En+ en BitRiver nu samen een nieuwe mining farm gaan opzetten. Hierbij heeft het energiebedrijf 80% van het aandeel in de joint venture in handen en het Bitcoin bedrijf de overige 20%. Initieel zal deze locatie goed zijn voor 10 megawatt aan stroom voor miners, met ruimte voor een groei van 40%.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Onze hoofdactiviteit is het combineren van de productie van elektriciteit en aluminium, waarmee we de elektriciteit direct kunnen omzetten voor de productie van aluminium, in plaats van het via het elektriciteitsnet te verkopen. Datacenters, en dan met name de mining bedrijven, zijn een nog aantrekkelijkere manier om van elektriciteit een product te maken”[/penci_blockquote]

Door deze samenwerking is BitRiver niet meer slechts een klant van En+, maar trekken ze als partners op. Voor beide partijen is dit een goede samenwerking om kosten te besparen.

Overigens is cryptobeurs Binance ook al actief in Rusland met een eigen mining pool via ditzelfde BitRiver.

Langzamerhand gaan er steeds meer verschillende machten spelen in de wereld van het minen van Bitcoin. Waar het na 2009 allemaal begon met mining met laptops, zijn er inmiddels geopolitieke redenen om te minen. Zo wil de centrale bank van Iran (CBI) de verdiende Bitcoin graag opkopen. Ook de overheid in Kazachstan heeft zijn zinnen gezet op een mining-vriendelijk klimaat.

De prijs in euro:

Lees meer over:

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Tether Behaalt Meer Dan $1,1 Miljard Winst Uit Bitcoin Bezittingen

Tether boekt meer dan $1,1 miljard winst uit bitcoininvesteringen, vergroting van zijn BTC-voorraad met strategische...

Nieuws
“Bitcoin explodeert naar $500.000 deze cyclus”, aldus Bloomberg

De korte opmars van bitcoin (BTC) voorbij $42.000 kan het begin markeren van een opkomende...

Nieuws
Waarom Stijgen Luna Classic En LUNA? Kunnen Veelbelovende Crypto Momentum Vasthouden 70% Pump – Gaat LUNA Herstellen Voor 2024?

De stijging van Bitcoin en Ethereum zorgt voor enthousiasme onder investeerders. De positieve groei die...

Dogecoin en meme coins Nieuws
Meme Crypto Trend Maakt Comeback Op Vooravond 10e Jubileum Dogecoin – Wordt DOGE, SHIB, PEPE of Elon Musk’s Nieuwe Crypto Meme De Voorloper?

Meme coins staan bekend als alternatieve cryptomunten met weinig of geen utility en veel volatiliteit....

Nieuws
“Bitcoin zit al in een bullmarkt”

De populaire pseudonieme analist Credible Crypto gelooft dat bitcoin (op dit moment) weleens in een...

Lees meer