Bedrijf biedt slachtoffers Mt. Gox $800 per Bitcoin (BTC)

Er is een nieuw plan opgesteld om de investeerders van de voormalig Japanse bitcoinbeurs Mt. Gox tegemoet te komen. Volgens een nieuw rapport probeert Gox Rising, een bedrijf uit Puerto Rico, contact te zoeken met schuldeisers van de beurs in een poging om hun Bitcoin claims op te kopen.

Bitcoin exchange

Maar eerst even het geheugen opfrissen. Hoe zat het ook alweer met Mt. Gox?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In 2014 ging de exchange failliet na een moeilijke periode. Tijdens een hack werd 850.000 BTC buit gemaakt uit de “hot wallet” van eigenaar Mark Karpeles. En alsof dat nog niet genoeg was kregen de aanvallers ook toegang tot 478 klantenaccounts, waarbij 25.000 BTC werd gestolen.

De gedupeerden wachten zes jaar na dato nog steeds op compensatie. Het gaat om honderden claims uit heel de wereld.

Sindsdien zijn er meerdere aanbiedingen geweest om de zaak op te lossen. Zo bood Fortress Investment Group, een private equity-onderneming uit New York, $1.300 voor iedere BTC.

Ten tijde van de hack kostte een BTC nog $451. Het bedrijf bood in december vorig $755 per bitcoin aan, terwijl het in februari het voorstel dus verhoogde.

Gox Rising

Nu wil dus ook Gox Rising de schuldeisers van Mt. Gox helpen om hun geld terug te vorderen. Het bedrijf biedt aan om hun Bitcoin claims op te kopen tegen bijna het dubbele van prijs ten tijde van het einde van de beurs: $800.

Naar verwachting gaat de zaak nog jaren duren en daarom kunnen de gedupeerden dus hulp krijgen. Gox Rising wil op deze manier de mensen die niet meer willen wachten tot de hele kwestie is afgerond tegemoet komen.

Echter: één BTC kost op dit moment ~$9.050. Dat is nogal een aanzienlijk verschil met de aanbieding. Maar tegelijk geldt ook: ‘iets is beter dan niets’.

Volgens het rapport betaalt het bedrijf niet alleen de prijs voor de BTC maar ook de escrow naar iedere fiat-valuta die de schuldeisers wensen. De betaling wordt verwerkt binnen tien werkdagen na de datum van overdracht. Een woordvoerder van het bedrijf zei:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]We erkennen dat sommige beleggers mogelijk niet langer willen wachten om te zien wat de uiteindelijke oplossing en uitbetaling zal zijn en hoe lang dit op zich laat wachten.[/penci_blockquote]

Kom ook eens langs in onze Telegram chat om door te praten over de ontwikkelingen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCMt.Gox